1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fatih Dönmez: Petrolde kaynak bizimse teknoloji de bizim olmalı

Fatih Dönmez: Petrolde kaynak bizimse teknoloji de bizim olmalı

Enerji Bakanı Dönmez, petrol ve doğalgaz sektöründe yerli tedarikçi sayısının hızla arttığını ve yerli teknolojide büyük atılım gerçekleştiğini söyledi.

Fatih Dönmez: Petrolde kaynak bizimse teknoloji de bizim olmalı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Dönmez, petrol ve doğalgaz sektöründe yerli tedarikçi sayısının hızla arttığını ve yerli teknolojide büyük atılım gerçekleştiğini söyledi. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2020 yılından bu yana petrol ve doğal gaz sektöründe ihtiyaç duyulan teknoloji ve ekipmanın üretim süreçlerinin yerlileştirilmesi hedefiyle düzenlenen Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler (PEMTEK) toplantılarının dördüncüsü, bugün İstanbul’da başladı.

PEMTEK toplantısına video konferans yöntemiyle katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye enerji teknolojilerinde son yıllarda ciddi bir atılım gerçekleştirdi. Enerjide yerli kaynak, yerli ekipman ve yerli teknoloji kullanımı günden güne artıyor. Bizler için en stratejik alanlardan birisi petrol ve doğalgaz sektöründeki teknolojinin yerlileştirilmesidir. Kaynak bizimse, teknoloji de bizim olmalı. Petrol ve doğalgaz arama ve üretim süreçlerinde kullandığımız pek çok ekipmanı bugün artık yerli imkanlarla üretebiliyoruz. Sektörümüz, yeni tedarikçilerin sürece daha fazla entegre olmasıyla daha da büyüyecek ve güçlenecek” ifadelerini kullandı. 

Yarın da devam edecek olan PEMTEK toplantısında, sondaj ve kuyu tamamlama ekipmanları, üretim sahası ekipmanları, sondaj ve kuyu tamamlama servisleri, teknoloji ve sistemler, TP-OTC açık deniz sondaj servisleri, petrol sahası kimyasalları ve deniz operasyonları temalarında düzenlenen oturumlarla, petrol endüstrisinde TPAO’nun öncülüğünde yürütülen yerlileştirme çalışmaları kapsamlı şekilde masaya yatırılıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler