1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Fatih Dönmez: TPAO’ya yurt dışından yatırım davetleri var

Fatih Dönmez: TPAO’ya yurt dışından yatırım davetleri var

Karadeniz’de dev doğalgaz rezervi keşfinde bulunan ve bunu çıkarıp 2023 ılında kullanıma sunmayı hedefleyen Türkiye Petrolleri’ne (TPAO) yurt dışından işbirliği talepleri geldiği bildirildi.

Fatih Dönmez: TPAO’ya yurt dışından yatırım davetleri var

Enerji Günlüğü - Karadeniz’de dev doğalgaz rezervi keşfinde bulunan ve bunu çıkarıp 2023 ılında kullanıma sunmayı hedefleyen Türkiye Petrolleri’ne (TPAO) yurt dışından işbirliği talepleri geldiği bildirildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin enerji alanında önemli ve gözle görülür bir mesafe kat ettiğini ifade ederek, bu çabalar sonucunda diğer Türk devletlerinden bu konuda bazı talepler ve işbirliği istekleri geldiğini söyledi. Bakan Dönmez, 2021 yılındaki gelişmeleri ve 2022 yılına ilişkin hedefleri değerlendirirken “Bizim ciddi bir tecrübemiz var. Hem kamu hem de özel sektör oyuncuları söz konusu ülkelerdeki yatırım fırsatlarını değerlendireceklerdir” dedi. 

TPAO’YA BİRÇOK ÜLKEDEN DAVET 

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Türkiye’deki üretiminin iki katı kadar da yurt dışında üretimi bulunduğunu söyledi. “Çok küresel ölçekte bir şirket değiliz ama bölgesel anlamda ciddi bir şirketiz (TPAO) artık” diyen Dönmez, şöyle devam etti: “Rusya, Azerbaycan ve Irak’ta var. Savaştan önce Libya’da vardı. Şimdi çeşitli ülkeler ‘beraber çalışalım’ diyor. Cezayir bunlardan biri.”

DOĞALGAZ DEPOLAMA KAPASİTESİ ARTIYOR

Türkiye’nin halen 4,2 milyar metreküplük doğalgaz depolama kapasitesi bulunduğunu belirten Bakan Dönmez “Hem Silivri hem de Tuz Gölü’ndeki depolarımızda kapasite artırma çalışmaları devam ediyor. 2023 hedeflerimizden birisi depolamada 10 milyar metreküpe ulaşmak. Biz yaklaşık 10 milyar metreküp civarında da LNG alıyoruz sıvı” diye konuştu.

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler