1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fatma RES elektrik üretimine başladı

Fatma RES elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Muğla’da inşa edilen Fatma Rüzgâr Enerji Santrali (RES) elektrik üretimine başladı.Güriş Holding, enerji yatırımlarından birini...

Fatma RES elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Muğla’da inşa edilen Fatma Rüzgâr Enerji Santrali (RES) elektrik üretimine başladı.

Güriş Holding, enerji yatırımlarından birini daha üretime geçirdi. Muğla’da inşa edilen ve tamamlandığında 80 MW kurulu güce ulaşacak Fatma RES’de geçici kabul alınarak elektrik üretimine başlandı. Santralde 92.5 metre yüksekliğe sahip SIEMENS SWT-3.2-113 DD türbin ile Direct Drive teknolojisi kullanıldı.

SADECE RÜZGARDA 368 MW’LİK GÜÇ

2000 yılından beri rüzgâr enerjisi alanında çözümler üreten Güriş Holding, Fatma RES ile birlikte rüzgar santrali sayısını 6’ya yükseltti. Yeni yatırımının tam kapasite devreye girmesiyle birlikte Güriş’in rüzgâr santralleri kurulu gücü 368 MW’a ulaşacak.

Güriş İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik Hamdi Yamantürk yenilenebilir enerjiye yaptığıkları yatırımlarla Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Bu alanda pek çok girişimde bulunduklarını anlatan Yamantürk “Bu doğrultuda, en  son  olarak yılda 211.5 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik üretecek 80 MW’lık Fatma RES hayata geçirildi. Fatma RES dışında bu yıl içerisinde 64 MW’lık Kanije RES ve 25.4 MW’lık Zeliha RES santrallerimiz de enerji üretimine başladılar” dedi.

HEDEF 1150 MW’LİK YENİLENEBİLİR GÜÇ

Güriş Grubu, Fatma RES’i işletmeye alarak “yenilenebilir enerji santrali” sayısını

17’ye çıkarmış oldu. Güriş Holding’in portföyünde 6 RES, 6 HES ve 5 JES bulunuyor. Güriş Holding, yenilenebilir enerji santrallerinin toplam kurulu gücünü kısa bir süre içinde 1150 MW’a çıkartmayı hedefliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler