1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fazlı Enerji, Adana’daki HES sahasına güneş santrali kuracak

Fazlı Enerji, Adana’daki HES sahasına güneş santrali kuracak

Fazlı Enerji, Adana’daki Kıy HES’i hibrit santrale dönüştürecek. Şirket bu amaçla 61 milyon lira yatırımla 9,3 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. 

Fazlı Enerji, Adana’daki HES sahasına güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Adana’nın Feke ilçesinde işletilmekte olan Kıy HES’e yardımcı kaynak olarak 9,3 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kurulacak. 

Ekvator Enerji Grubu şirketlerinden Fazlı Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Adana İli, Feke İlçesi Salam Deresi üzerinde işletmekte olduğu 23,80 MW kurulu gücündeki Kıy Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’ne (HES) yardımcı kaynak olarak Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurup işletmeyi planlıyor. Projenin değerinin 61 milyon lirayı aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında  Konakkuran Köyü sınırları içerisinde, yaklaşık 71 bin 252 m2’lik alanda kurulacak olan güneş enerji santralinin kurulu gücü 9,3 MWe olacak. Santralde toplam 16.934 adet PV panel kullanılacak. Santralin ekonomik ömrü yaklaşık 37 yıl olarak öngörülüyor. 

Santralin birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine dönüştürülmesiyle, santralin hem ana hem de yardımcı kaynağa esas üretimleri, kayıpları, şebekeye verilebilir üretilmiş enerjisi ve enerji kalitesi kontrollü bir şekilde, en yüksek verimde ve elektriksel lisans gücünü aşmadan çalışması sağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler