1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fazlı, Gaziantep’te depolamalı RES kuracak

Fazlı, Gaziantep’te depolamalı RES kuracak

Fazlı Enerji, 624 milyon lira yatırımla Gaziantep’te 48 MW kurulu gücünde Atam Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Fazlı, Gaziantep’te depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Gaziantep’in Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleri sınırları içinde 48 MW kurulu gücünde Atam Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 48 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.

Ekvator Enerji Grubu şirketlerinden Fazlı Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Sofalıcı Köyü ile Şahinbey İlçesi, Sarıkaya Köyü sınırları içinde 48 MW kurulu gücünde Atam Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 48 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

624 milyon lira değerindeki proje kapsamında her biri 6 MW kurulu gücünde 8 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca 919 hektarlık proje sahası içerisinde 8 adet rüzgar türbini ve santral sahasının 0,018 hektarlık kısmında 48 MWh gücünde elektrik depolama tesisi kurulacak. Tesiste lityum-iyon teknolojisi kullanılacak.

Santralde 192.000.000 kWh/yıl elektrik üretilmesi ve üretilecek olan enerjinin, Başpınar OSB (Gaziantep-2) TM OG (TR-A) barası (80 MVA)’’ na girdi-çıktı bağlantı şeklinde bağlanması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler