1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Federal Elektrik, rekor büyüme hedefliyor

Federal Elektrik, rekor büyüme hedefliyor

Enerji Günlüğü - Alçak gerilim şalt malzemeleri üretiminde Türkiye’nin önde gelen firmalarından Federal Elektrik, rekor büyümesini bu sene de sürdürmeyi...

Federal Elektrik, rekor büyüme hedefliyor

Enerji Günlüğü - Alçak gerilim şalt malzemeleri üretiminde Türkiye’nin önde gelen firmalarından Federal Elektrik, rekor büyümesini bu sene de sürdürmeyi hedefliyor. Türkiye’nin alçak gerilim şalt malzemeleri ürün yelpazesinin yüzde 95’ini üreten ve 4 kıtada 45 ülkeye ihracatıyla bir dünya markası olma yolunda büyümesini sürdüren Federal Elektrik, geçen yıl iç ve dış pazarda gerçekleştirdiği yüzde 50 büyümeyi 2013 yılında da yakalamayı amaçlıyor. Dünya Gazetesi’nden Hasan Coşkun’un haberine göre, yaptığı yatırımlarla dünyanın önde gelen alçak gerilim şalt cihazları üreticileri arasında yer alan Federal Elektrik, alçak gerilim şalt malzemeleri ürün yelpazesinin yüzde 95’ini üretiyor. Kalite ve marka bilinirliğiyle iç ve dış pazarlarda büyümeyi sürdürdüklerini ifade eden Federal Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Nurdoğan, yüzde 50'lik büyüme oranını hem iç, hem de dış pazarda aynı oranda olduğunu, bunun da farklı sektörlerdeki yatırımlarına ara vererek, lokomotif şirket Federal Elektrik’e yoğunlaşmalarından kaynaklandığını söyledi.

Arabistan pazarında 10 yıldan beri büyümelerini istikrarlı bir şekilde sürdürdüklerini ve her geçen gün de bu pazardaki güçlerini artırdıklarını ifade eden Nurdoğan, "Bugüne kadar 45 ülkeye ihracat yapan firmamız dünya pazarlarındaki büyümesini başarı ile sürdürmektedir" dedi. 200’e yakın tasarım ve marka tescili Mustafa Nurdoğan, Federal Elektrik olarak istikrarlı büyümenin yanında marka olma yolunda önemli adımlar attıklarını da ifade ederek, şunları söyledi: "Alçak gerilim elektrik malzemeleri üretimi alanında Türkiye’nin en büyük firması olan Federal Elektrik, yurt içinde ve yurt dışında 100’e yakın marka, 10’a yakın patent ve 200’e yakın tasarım tescilli ürünü ihraç ediyor. İhracat yaptığımız ülke sayısı 45’e ulaştı.  1992 yılında kurulan ve 2006 yılına kadarki 14 yıllık bir süreçte grup olarak yaptığı yatırım ve üretimle Türkiye’nin ilk 500 büyük firması arasına girebilecek bir ciroya ulaşan Federal Elektrik, aynı zamanda sahip olduğu marka, tasarım ve patent tescilleri ile sektörün gelişimine de yön vermekte."

 

3 BİN 250 ÇEŞİT ÜRÜN ÜRETİLDİ

Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Federal Elektrik'in yaptığı yatırımlarla dünyanın önde gelen Alçak Gerilim Şalt Cihazları üreticileri arasında yer aldığını dile getiren Nurdoğan, 40 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunan tesislerde ileri teknolojiyle üretim yapıldığını vurguladı. Nurdoğan, şunları kaydetti: "3 bin 250 çeşit ürünün üretildiği Federal Elektrik tesisleri, ileri teknolojiye sahip üretim altyapısına sahip. Kurulduğu günden buyana teknolojik yatırımlarını sürdüren firma bünyesinde, mekanik, elektronik ve elektrik Ar-Ge çalışmaları, üç ayrı birimde, birbirleriyle koordineli olarak yürütülmekte. Dünyanın en gelişmiş bilgisayar sistemleri ve CAD-CAM yazılımlarından olan Silicon Graphics ve Uni Graphics’in kullanıldığı Ar-Ge bölümünde üstün kaliteli ürünler, konularında uzman ve deneyimli mühendisler ve tasarımcılar tarafından bugünün ve yarının ihtiyaçlarına, geleceğin teknolojisiyle yanıt verecek şekilde tasarlanmakta ve üretime hazırlanmakta. Teknolojiye büyük önem veren firmamız, Uni Graphics 3 boyutlu programı özel sektörde kullanan ilk firmalardan biri. Ayrıca, kurumsallaşmadan teknolojiye kadar, her alandaki gelişimi takip etmesi ve uygulaması nedeniyle pazarda 1’inci ve 2’inci sıraya yerleşen tek Türk firması olan Federal Elektrik'in uluslararası standartlara uygun olarak üretilen ürünleri ve kısa devre testleri de dahil olmak üzere çağdaş test sistemleriyle donatılmış laboratuvarlarda modern test cihazları ile test edildikten sonra satışa sunuluyor."

Önceki ve Sonraki Haberler