1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Felaketlere karşı “dikey” bahçeler

Felaketlere karşı “dikey” bahçeler

Enerji Günlüğü - Bangkok’da yaşanan sel felaketi sonrası kendisini gösteren kıtlık sorunu, “dikey bahçeler” sayesinde çözüldü.Bangkok'ta...

Felaketlere karşı “dikey” bahçeler

Enerji Günlüğü - Bangkok’da yaşanan sel felaketi sonrası kendisini gösteren kıtlık sorunu, “dikey bahçeler” sayesinde çözüldü.
Bangkok'ta 2011 yılında yaşanan sel felaketinin ardından büyük bir gıda krizi yaşanmıştı. Selin etkisiyle ekili alanlar büyük zarar görmüş ve hemen ardından bu zarara bağlı olarak kıtlık ortaya çıkmıştı. Kasetsart Üniversitesi'nde çalışanlar bu soruna yaratıcı bir çözüm geliştirdiler.
Üniversitenin mimarlık fakültesindeki bilim insanları fakülte binasının çatısında bir "şehir bahçesi" oluşturdular. Bu bahçede tarım yapmaya başladılar. Bu sayede okulun günlük yiyecek ihtiyacı karşılanmaya başladı. Bu çalışmayı Thai Sağlık Vakfı da destek verdi.
Bir süre sonra okulun çatısındaki alanın yetersiz gelmesiyle Profesör Pasinee Sunakorn başka bir çözüm yarattı. Hindistan cevizi kabukları ile kahve atıklarını karıştırarak özel bir malzeme elde etti. Bu malzemeyi dikey olarak çatının duvarlarına yerleştirdi ve içlerinde sebze meyve yetiştirmeye başladı. Bu dikey bahçe son derece verimli bir hale geldi. Dikey bahçe sadece sebze meyve yetiştirmiyor, binanın ısısının da korunmasını sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler