1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. FG Wilson Türkiye’de Erol Özata’ya önemli görev

FG Wilson Türkiye’de Erol Özata’ya önemli görev

Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen jeneratör markası FG Wilson Jeneratör Sistemleri’nin Türkiye’deki kuruluşu FG Wilson’ın Finans ve İdari...

FG Wilson Türkiye’de Erol Özata’ya önemli görev
Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen jeneratör markası FG Wilson Jeneratör Sistemleri’nin Türkiye’deki kuruluşu FG Wilson’ın Finans ve İdari işler Müdürü Erol Özata oldu. 2013 Şubat ayında görevine başlayan Özata, mali tablolarının hazırlanması, yasal beyannamelerin düzenlenmesi,  bütçe, revize bütçe ve tahminlerini hazırlamak ve bütçe gerçekleşme analizlerini yaparak, finansal planlama ve kontrol ve finansal risk yönetimi süreçlerin aktif olarak yürütmek, şirketin genel stratejileri ve politikaları doğrultusunda, uzun, orta ve kısa vadeli mali politikaları şekillendirmek, bankalar, avukatlık bürosu ve denetim şirketleri ile ilişkileri yürütmek, insan kaynakları raporlama, ücretlendirme ve işe alma süreçlerini yürütmek, finansal işlerde Dubai’deki Grup CFO’suna, günlük operasyonel işlerde Türkiye’deki CEO’ya rapor etmek gibi görevleri sürdürüyor. 
 
Özata, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden 2000 yılında mezun olduktan sonra aynı üniversitede Finans Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans yaptı. Daha önce Wyeth İlaçları şirketinde Bütçe Raporlama Uzmanı olarak iş hayatına   atılan Erol Özata, Wyeth’de iş Destek Uzmanı olarak 2010 yılına kadar görevini sürdürdü. Genzyme İlaçlarında 2011 yılına kadar Finansal Analist olarak, daha sonra da Grey İstanbul’da Finansal Kontrolör olarak görevini sürdürdü. 
Önceki ve Sonraki Haberler