1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Filistin`i Karadeniz Holding aydınlatacak

Filistin`i Karadeniz Holding aydınlatacak

Enerji Günlüğü - Filistin'in Türkiye'den talep ettiği yüzer elektrik santralini Karadeniz Holdinge bağlı Karkey gönderecek.Yüzer santral (Powership) filosu...

Filistin`i Karadeniz Holding aydınlatacak

Enerji Günlüğü - Filistin'in Türkiye'den talep ettiği yüzer elektrik santralini Karadeniz Holdinge bağlı Karkey gönderecek.

Yüzer santral (Powership) filosu sahibi Karadeniz Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karadeniz ise Filistin'in acil elektrik ihtiyacını karşılamak için Holding iştiraklerinden Karkey'den yüzer santral ile elektrik temini talebinde bulunduğunu açıkladı.

TİCARİ VE TEKNİK BOYUTU ELE ALINDI

Orhan Karadeniz, projenin Filistin yönetimiyle yapılacak ticari bir anlaşma çerçevesinde hayata geçirileceğini kaydetti. Filistinli yetkililere ticari teklifi ilettiklerini belirten Orhan Karadeniz, "Filistin Enerji Bakanı Omer Kittaneh'in Türkiye ziyareti esnasında teknik ve ticari görüşmeler yapıldı" dedi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ONAYI İLE...

Konunun uluslararası hassasiyeti gereği, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm yetkili uluslararası kurum ve kuruluşların gerekli onay ve izinlerinin alınmasına müteakip uygulamaya gireceğini belirten Karadeniz, "İzin ve onayların tamamlanmasına müteakip, 120 gün içerisinde enerji gemisi filomuzun uygun bir üyesi ülkeye gidecektir" dedi.

IRAK'TAKİ GEMİYLE TAKAS OLABİLİR

Karadeniz Holding'in elinde, bir bölümü inşa halinde çok sayıda Powership bulunuyor. Bunlardan bir bölümü Irak ve Lübnan'a elektrik veriyor. Grubun Pakistan'da da rehin tutulan 100 MW'lık bir gemisi var. Anlaşma sağlanması halinde Filistin (Gazze) kıyılarına hangi yüzer santralin yanaytırılıp üretime alınacağı önümüzdeki dönemde belirlenecek.

TANER YILDIZ AÇIKLADI: TÜRKİYE GAZZE'YE YÜZER SANTRAL GÖNDERECEK

Önceki ve Sonraki Haberler