1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Filistin`in Akdeniz`deki gazını Ruslar çıkaracak

Filistin`in Akdeniz`deki gazını Ruslar çıkaracak

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, Doğu Akdeniz'de Filistin'in Gazze Şeridi kıta sahanlığında doğalgaz arama ve üretimi yapmak istiyor.Avrupa...

Filistin`in Akdeniz`deki gazını Ruslar çıkaracak

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, Doğu Akdeniz'de Filistin'in Gazze Şeridi kıta sahanlığında doğalgaz arama ve üretimi yapmak istiyor.

Avrupa ile Türkiye'nin en önemli doğalgaz tedarikçisi konumundaki Rus enerji devi Gazprom, Ortadoğu'da çok kritik bir adım atmaya hazırlanıyor. Rusya'nın Sesi'nde yer alan bir habere göre Gazprom, Filistin'in Akdeniz kıyısındaki bölümü olan Gazze'nin kıta sahanlığında bulunduğu tahmin edilen doğalgaz yataklarının değerlendirilmesi üzerinde çalışıyor.

PUTİN VE ABBAS'IN GÜNDEMİNDE

Bu konudaki plan ve projeler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Filistin Başkanı Mahmud Abbas arasındaki görüşmelerin de gündeminde. Görüşmelerde sunulan belgelerde de konudan bahsediliyor.

Gazze açıklarındaki doğalgaz yataklarında 30 milyar metreküplük bir kapasiteden söz ediliyor. Buradaki kaynakları üretime geçirmek için geliştirilen projenin maliyeti ise yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

BATI ŞERİA'DA PETROL YATAĞI

Bu arada Gazprom, Filistin'in sadece doğalgaz kaynaklarıyla ilgilenmiyor. Şirket, Batı Şeria’daki Ramallah şehri yakınlarında bulunan petrol yatağını işletme planları üzerinde de çalışıyor. Batı Şeria’daki petrol yatağında ne kadarlık bir üretilebilir rezerv olduğuna ilişkin açıklanmış bir veri yok.

Önceki ve Sonraki Haberler