1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Finlandiya rüzgar elektriği için trafo merkezi kuruyor

Finlandiya rüzgar elektriği için trafo merkezi kuruyor

Finlandiya, elektrik şebekesine 1000 MW'a kadar yeni rüzgar enerjisi kapasitesinin bağlanması için ülkenin güneyinde trafo merkezi kuruyor.

Finlandiya rüzgar elektriği için trafo merkezi kuruyor

Enerji Günlüğü - Finlandiya, elektrik şebekesine 1000 MW'a kadar yeni rüzgar enerjisi kapasitesinin bağlanması için ülkenin güneyinde trafo merkezi kuruyor.

Fin iletim sistemi operatörü Fingrid, güney Finlandiya'da şebekeye 1 GW'a kadar yeni rüzgar enerjisi kapasitesinin bağlanmasını kolaylaştıracak yeni bir trafo merkezi inşa etmeye başladı.

Teuva kentinde kurulumuna başlanan Karppio trafo merkezinin inşasının 2021 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Elektrikli ekipmanın kurulumunun ise 2022 sonbaharına kadar tamamlanması bekleniyor. Trafo için toplam 24 milyon euro yatırım yapılması planlanıyor. 

Finlandiya 2035 yılına kadar iklim-nötr bir ülke olmayı hedefliyor. Yeni kurulacak trafo merkezi de ülkenin bu hedefine yardımcı olacak. 

Finlandiya elektrik üretiminde bu yıl nükleer enerjinin payı yüzde 37, hidroelektrik santrallerin payı yüzde 24, karasal rüzgar enerjisi santrallerinin payı yüzde 12 ve biyokütle santrallerinin payı da yüzde 10 oldu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler