1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Finlandiya rüzgar enerjisi pazarının geleceği parlak

Finlandiya rüzgar enerjisi pazarının geleceği parlak

Finlandiya’da 18,480 MW kapasiteli 212 adet rüzgar enerjisi projesi bulunduğu ve bu projelerin hayata geçirilmesi halinde elektrik ihtiyacının % 71'inden fazlasının karşılanabileceği kaydedildi.

Finlandiya rüzgar enerjisi pazarının geleceği parlak

Enerji Günlüğü - Finlandiya’da 18,480 MW kapasiteli 212 adet rüzgar enerjisi projesi bulunduğu ve bu projelerin hayata geçirilmesi halinde elektrik ihtiyacının % 71'inden fazlasının karşılanabileceği kaydedildi.

Finlandiya Rüzgar Enerjisi Birliği'ne göre, Finlandiya'da planlanan rüzgar enerjisi projelerinin sayısı son yıllarda giderek artış gösteriyor. Birliğin 2020 Ocak ayında güncellenen rüzgar enerjisi projeleri listesine göre, 18 bin 480 MW kapasitede 212 rüzgar enerjisi projesi bulunuyor. Toplamda 3.475 rüzgar türbinini içeren bu projelerin hayata geçirilmesi halinde elektrik tüketiminin % 71'inden fazlası karşılanabilecek.

Söz konusu projelerin 205 adeti karada ve 7 adedi ise denizde gerçekleşecek. Denizüstü rüzgar projelerinin toplam kapasitesi ise 2 700 MW. Rüzgar enerjisi projelerinin 1300 MW’lık kısmının yapım aşaması devam ediyor.

BÖLGELERE GÖRE RES PROJELERİ
Listeye göre, 67 adet proje ile en fazla proje ülkenin Kuzey Ostrobothnia bölgesinde bulunuyor. Ostrobothnia bölgesinde 34, Güney Ostrobothnia'da 25 ve Orta Finlandiya bölgesinde ise 17 adet proje planlanıyor. Finlandiya'daki her eyalet için en az bir rüzgar enerjisi projesi planlandığı belirtiliyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler