1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fırat EDAŞ, 84 Milyon liralık elektrik yatırımı yapacak

Fırat EDAŞ, 84 Milyon liralık elektrik yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Fırat Elektrik Dağıtım Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl’e bu yıl 84 milyon liralık elektrik yatırım yapacağını duyurdu.Elazığ,...

Fırat EDAŞ, 84 Milyon liralık elektrik yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Fırat Elektrik Dağıtım Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl’e bu yıl 84 milyon liralık elektrik yatırım yapacağını duyurdu.

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl’ün elektrik ihtiyacını karşılayan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan açıklamada, 2012 yılında bölgeye 65 milyon liralık yatırım yapıldığı ve çalışmaların halen devam ettiği bilgisine yer verildi. Daha önce hiç elektrik ulaştırılmayan iki köye de elektrik verilmeye başlandığını duyurdu. Açıklamada, “Malatya için; Batı Çevre Yolu Çıkışı Yer Altı Şebekesi, Merkez Yer Altı Şebekesi ve Malatya-Hekimhan Yolu işleri, Elazığ için; Merkez Nene Hatun - Ambar KÖK Ring Hattı, Arıcak Erimli Afet Konutları, Baskil Köy Hizmetleri yer altı şebekesi, Bingöl için; Merkez Kültür Mahallesi yer altı şebeke tesisi, Karlıova yer altı şebekesi ve Aşağıköy KÖK-Yelesen Grubu enerji nakil hattı projeleri, Tunceli için ise Atatürk Mahallesi, Beşoluk-Ataçınar ile Aktuluk-Demirkapı enerji nakil hattı gibi büyük ölçekli projeler hayata geçirildi. Bunun yanı sıra çeşitli köy şebekesi yenileme ve muhtelif aydınlatma tesisi faaliyetlerinde bulunuldu. Köy statüsünde olup bu güne kadar elektrik verilmeyen iki köyden Bingöl Genç İlçesi Sağgöze ve Doğanlı köylerine 2012 yılında ilk defa Şirketimizce elektrik verildi, aynı bölgedeki Geyikdere köyü de 2013 yılında elektrik verilmek üzere 2013 yatırım programına alındı” ifadelerine yer verildi.

2013 yılında ise toplam 84 milyon liralık yatırım öngörüldüğünü bildiren Fırat EDAŞ’ın açıklamasında, “Planlamalarımız arasında yer alan bazı büyük ölçekli projeler Malatya için, Merkezde yeni 28 trafo bölgesi yenileme çalışmaları, Doğu Yolu çıkışı yer altı şebekeleri, Merkez Aytaçpaşa Caddesi 34,5 Kv dönüşüm projesi planlanıyor. Elazığ’da, merkez üniversite mahallesi şebeke yenileme çalışmaları, Karakoçan Merkez şebeke yenileme ve Merkez Kültür Sağlık Ocağı 34,5 Kv dönüşüm projeleri, Bingöl’de ise Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi yer altı şebekesi, Merkez Kervansaray orta refüj aydınlatma, Solhan Gençtavusköyü ve Mezralarının köy şebeke ve enerji nakil hattı projeleri hayata geçirilecek. Tunceli’de ise Merkez Gömemiş Köyü Şebeke Yenileme projesi, Çemişgezek Paşacık Köyü şebeke yenileme projesi ve Mazgirt Doğanlar enerji nakil hattının yapımı planlanıyor. Bununla birlikte, faaliyet alanımızda yer alan illerde enerji kalitesi ve tedarik sürekliliğine yönelik Coğrafi Bilgi sistemleri ve Kompanzasyon projeleri gibi şebeke işletim sistemi yatırımları yapılacaktır. Köy şebekesi yenileme ve muhtelif aydınlatma tesisi faaliyetlerimiz ise bu yıl da devam edecektir. Şirketimiz, yüksek tüketimli müşteriler ile aydınlatma sayaçlarının uzaktan okunmasına imkân sağlayan teknoloji ile Otomatik Sayaç Okuma Sistemine geçmiş olup, proje faaliyetleri 2013 Yılı içinde tamamlanacak şekilde hızla sürdürülüyor” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler