1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fırsat eşitliği için çalışan OEDAŞ’a Jüri Özel Ödülü

Fırsat eşitliği için çalışan OEDAŞ’a Jüri Özel Ödülü

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, kadın istihdamının az olduğu enerji sektöründe farkındalık yaratmayı hedeflediği “Enerjimiz Eşit” projesi ile Toplumsal Fayda Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nü aldı. 

Fırsat eşitliği için çalışan OEDAŞ’a Jüri Özel Ödülü

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), “Enerjimiz Eşit” projesi ile Dünya Gazetesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Toplumsal Fayda Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. 29 Kasım akşamı İstanbul’da düzenlenen törene, OEDAŞ kurumsal iletişim ekibi katılım gösterdi.

BEYAZ YAKA KADIN ÇALIŞAN ORANI %35’E YÜKSELDİ

OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, “Mesleklerin cinsiyetlere göre ayrılmadığına inanan, hayatın her alanında olduğu gibi enerji sektöründe de toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan bir şirket olarak, bu ödülü almaktan gurur duyuyoruz.” dedi. Celepci, projeye başladıkları 2019 yılında ‘beyaz yaka’ kadın çalışan oranlarının yüzde 28 iken günümüzde bu oranı yüzde 35’e yükselttiklerini; mühendis kadrosunda da yüzde 14 seviyesinden yüzde 21’e ulaştıklarını kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler