1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fırsatçı bayiye OPET'ten müdahale

Fırsatçı bayiye OPET'ten müdahale

Enerji Günlüğü - Akaryakıt dağıtım şirketi OPED, darbe gecesi fahiş fiyattan akaryakıt satan Giresun’daki bayisine müdahale etti, ihtar çekti. Bayinin...

Fırsatçı bayiye OPET'ten müdahale

Enerji Günlüğü - Akaryakıt dağıtım şirketi OPED, darbe gecesi fahiş fiyattan akaryakıt satan Giresun’daki bayisine müdahale etti, ihtar çekti. Bayinin sözleşmesi feshedilebilir, EPDK’dan bayinin lisansına iptal bekleniyor. 

Türkiye’nin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketlerinden OPET, darbe girişimi sırasında ve sonrasında fahiş fiyattan akaryakıt sattığı tespit edilen bir bayisine derhal müdahale etti. OPET, Giresun’da faaliyet gösteren Doğramacılar Akaryakıt AŞ unvanlı istasyon işletmecisinin satış fiyatını düzeltmesiyle de yetinmedi ve noter kanalıyla ihtar çekti. İhtar konusunda EPDK’yı da bilgilendiren OPET’in konuya ilişkin açıklamasında “Giresun’da faaliyet gösteren bayimiz Doğramacılar Akaryakıt A.Ş, 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde yaşanan olaylar sırasında, şirketimizin bilgisi dışında kendi inisiyatifiyle, şirketimizce bildirilen tavan fiyatın üzerinde, ticari etik ve ahlaka uygun olmayan satış yapmıştır. Kurulduğu günden bugüne ülkemiz ve milletimize hizmet etmeyi her şeyden üstün tutmayı ilke edinmiş şirketimizin bu anlayışına ve kurumsal kimliğine aykırı hareket eden bu bayimize, durum öğrenilir öğrenilmez gerekli müdahale yapılarak fiyatını düzeltmesi sağlanmış, akabinde de noter tasdikli ihtarname iletilmiştir. Doğramacılar Akaryakıt A.Ş tarafından gerçekleştirilen bu haksız menfaat nedeniyle mağdur olan müşterilerimizin mağduriyeti ve uğradıkları zarar şirketimiz tarafından giderilmektedir. Ülkemizin zor günlerinde tüm depoları ve bayileri ile aralıksız hizmet vermeye devam eden şirketimizce satışların kesinlikle aksatılmaması, tüketicilerimizin mağdur edilmeksizin hizmet verilmeye devam edilmesi tüm bayilerimize bildirilmiş ve hizmetlerimiz başarı ile devam etmiştir.” 

5.5 TL'YE MOTORİN, 6 TL'YE BENZİN

Söz konusu akaryakıt istasyonunda darbe gecesi yüksek benzin ve motorin fiyatları ışıklı tabelalarda da ilan edildi. Motorinin litresini 5.5 TL'den, benzinin litresini ise 6 TL'den satan bayinin satış kayıtlarının incelenmesi sonucunda, kimlerin ne kadar maddi zarara uğratıldığının da ortaya çıkarılması bekleniyor. Normalde o tarihte benzin fiyatları litre başına yaklaşık 4.33 TL seviyesinden satılıyordu.   

LİSANSI İPTAL EDİLEBİLİR 

Doğramacılar Akaryakıt’a gönderilen ihtarda OPET, tüm yasal hakları saklı kalmak kaydıyla vatandaşın uğratıldığı zararın ve markanın uğratıldığı zararın bayiye rücu edileceği vurgulandı. Doğramacılar Akaryakıt’ın bayilik sözleşmesinin OPET tarafından iptal edilmesi bekleniyor. EPDK’nın da Doğramacılar’ın bayilik lisansının iptali yoluna gidebileceği belirtiliyor. 

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler