1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. First Solar Ürdün’de 52 MW güneş santrali kuracak

First Solar Ürdün’de 52 MW güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - First Solar ve Shams Ma’an Ürdün’de inşa edecekleri 52.5 MW’lık güneş enerjisi santrali için elektrik satın alım anlaşması...

First Solar Ürdün’de 52 MW güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - First Solar ve Shams Ma’an Ürdün’de inşa edecekleri 52.5 MW’lık güneş enerjisi santrali için elektrik satın alım anlaşması imzaladılar.

Amerikan güneş paneli üreticisi First Solar ve Ürdünlü ortağı Shams Ma’an, Ürdün düzenleme otoritesi Ulusal Elektrik Enerjisi Şirketi ile 20 yıllık bir satın alım anlaşması imzaladılar.

PROJE 500 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLAYACAK

52.5 MW’lık güneş enerjisi santrali kurma projesi Güney Ürdün’de ekonomik kalkınma girişimi olan Ma’an gelişme alanı inisiyatifinin bir parçası. Projenin inşası esnasında 500 kişilik bir istihdam sağlanacak.

PROJE ÜRDÜN’ÜN ENERJİ BAĞIMSIZLIĞININ TEMSİLİ

Sham Ma’an CEO’su Hanna Zaglul yaptığı açıklamada, Sham Ma’an güneş santralinin Ürdün’ün enerji bağımsızlığınıngeleceğini temsil ettiğini belirterek, sektörün önde gelen yeteneklerini,Uluslararası finansman ve yerel koşullara tam uyan gelişmiş ince film teknolojisini bir araya getirerek bağımsız elektrik üretimi için bölgesel bir kriter noktası oluşturduklarını söyledi.

FİRST SOLAR İNCE FİLM MODÜL SAĞLAYACAK

Sham Ma’an Power Generation’da hisse sahibi olan First Solar,mühendislik,tedarik ve yüklenici firma olarak projeye ince film modülleri temin edecek ve projenin bakımını sağlayacak.

ENERJİ GÜVENLİĞİNDE İLK ADIM

First Solar Orta Doğu İş Geliştirme Başkan yardımcısı Ahmed S. Nada, bu anlaşmanın Ürdün’ün enerji güvenliği hedeflerini gerçekleştirmede ilk adım olduğunu belirterek, “ Ülkenin en bol enerji kaynağını etkili bir şekilde değerlendirerek Shams Ma’an temiz, ekonomik ve güvenilir güneş enerjisi ile enerjide sürdürülebilir büyüme ve ilerlemeye yardımcı olacak” dedi.

Ürdün hükümeti geçen ay toplam 200 MW’lık yedi proje için satın alım anlaşması koşullarını tamamladığını duyurmuştu.

Ürdün’de elektrik fiyatları çok yüksek ve sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler