1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. First Solar'dan Zorlu ve Başarıarge Enerji'ye PV modülü

First Solar'dan Zorlu ve Başarıarge Enerji'ye PV modülü

Enerji Günlüğü - First Solar, Türkiye'de, 2016 yılının ilk yarısında  Zorlu Enerji ve Başarıarge Enerji'ye 160 MW'lık PV modül satışı gerçekleştirdi.Amerika...

First Solar'dan Zorlu ve Başarıarge Enerji'ye PV modülü

Enerji Günlüğü - First Solar, Türkiye'de, 2016 yılının ilk yarısında  Zorlu Enerji ve Başarıarge Enerji'ye 160 MW'lık PV modül satışı gerçekleştirdi.

Amerika merkezli güneş enerjisi şirketi First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR), Türkiye'de, 2016 yılının ilk yarısında 160 Megavat (MW)DC düzeyinde fotovoltaik (PV) modül satışı gerçekleştirdiğini duyurdu. Siparişler Zorlu Enerji ve Başarıarge Enerji A.Ş. tarafından verildi.

Zorlu Holding'in iştiraki Zorlu Enerji Grubu, 2017 yılında başlamayı planladığı projeler için 100MWDC’lık yüksek performanslı Seri 4 ince film modüllerinin tedariki konusunda First Solar ile iş birliği anlaşması imzaladı. 

Başarı Yatırımlar’ın ve Başarı Grubu’nun ortak iştiraki olan Başarıarge Enerji A.Ş., kendi santrallerinin yanı sıra EPC hizmetleri sunacağı güneş enerjisi santralleri için de 60MWDC güçte modüllerden sipariş etti. Sipariş edilen modüllerin ilk bölümü 2016 yılının sonunda teslim edilecek.

MÜŞTERİ GÜVENİNİ SAĞLADIK

First Solar Genel Satış Müdürü Georges Antoun, anlaşmaların First Solar’ın Türkiye enerji piyasasının sürdürülebilirliğine olan inancını ortaya koyduğunu belirterek, "Son iki yılda gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizle elde ettiğimiz gelişme, Türkiye’deki müşterilerimizin First Solar ve modül teknolojimize atfettiği güveni yansıtmaktadır. Kaydettiğimiz mesafeden oldukça memnunuz ve buradaki müşterilerimizle birlikte büyümek için sabırsızlanıyoruz" dedi. 

First Solar Türkiye Genel Müdürü Evren Evcit, "Önümüzdeki dönemde gerçekleşmesi beklenen Yenilenebilir Enerji Kaynağı Alanları (YEKA) ihaleleri konusunda iyimseriz ve bunun, Türkiye'de sürdürülebilir güneş enerji piyasasının oluşmasında çok önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. First Solar, Türkiye'nin enerji güvenliği hedeflerine anlamlı bir katkıda bulunma taahhüdüne tamamen bağlıdır.” açıklamasında bulundu.

First Solar, Nisan 2014 yılında İstanbul ofisini kurduğu günden bu yana 300MW’lık modül satışı gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler