1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. First Solar’ın panellerini 26 ülkede Zorlu satacak

First Solar’ın panellerini 26 ülkede Zorlu satacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, ABD Arizona merkezli küresel solar devi First Solar’ın güneş panellerinin 26 ülkedeki tek yetkili dağıtıcısı oldu. Zorlu...

First Solar’ın panellerini 26 ülkede Zorlu satacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, ABD Arizona merkezli küresel solar devi First Solar’ın güneş panellerinin 26 ülkedeki tek yetkili dağıtıcısı oldu. 

Zorlu Grubu, güneş enerjisi alanında uluslararası bir anlaşmaya imza attı. Zorlu Enerji’nin yüzde 62 oranında hissedarı olan Zorlu Holding, güneş enerjisi alanında yeni nesil teknolojiler geliştiren dünyanın önde gelen solar oyuncularından ABD Arizona merkezli First Solar’la işbirliğine gidiyor. Anlaşmaya göre Zorlu Grubu, First Solar’ın ince film fotovoltaik güneş enerjisi modüllerinin Doğu Avrupa, Avrasya ve Doğu Akdeniz bölgelerinde 26 ülkedeki en büyük iş ortağı ve tek distribütörü oldu. 

26 ÜLKEDE TEK DİSTRİBÜTÖR 

Beş yıl süreyle geçerli işbirliği anlaşmasına göre, Zorlu Holding ve bağlı ortaklıkları, First Solar modüllerinin Türkiye dahil Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Kıbrıs, Gürcistan, Kosova, Libya, Makedonya, Pakistan, Romanya, Sırbistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (BDT) da aralarında yer aldığı toplam 26 ülkede tek yetkili distribütörü olacak. Zorlu Grubu bunun yanı sıra geliştirdiği özel projelerde de First Solar’ın güneş enerjisi alanındaki gücünden yararlanacak. 

LİDERLİK EDECEĞİZ 

Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, konuya ilişkin açıklamasında "Gücünün yarısını yenilenebilir enerjiden alan bir şirket olarak güneş enerjisi alanına adım atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Zorlu Grubu’nun yenilenebilir enerji alanındaki uzmanlık ve tecrübesini First Solar'ın yeni nesil teknolojisi ile buluşturmayı ve bölgemizde güneş enerjisinin gelişimine liderlik etmeyi hedefliyoruz. Amacımız farklı iş modelleri ile güneş enerjisi alanında katma değerli çözümleri, Türkiye’nin merkezinde yer aldığı geniş bir coğrafyada sunmak” dedi. 

First Solar Avrupa, Türkiye ve Afrika İş Geliştirme Başkanı Stefan Degener ise "Gerçekleştirdiğimiz iş birliği anlaşmasının, bölge için hedeflediğimiz büyümeye önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Zorlu Grubu’nun bölgedeki ticari gücünü arkamıza alarak, gelişmekte olan pazarlarda hedeflediğimiz panel satış düzeyine ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler