1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fitch petrol talebinde daha iyimser

Fitch petrol talebinde daha iyimser

Fitch Ratings, petrol talebinin yeni karantinalar döneminde Nisan-Mayıs döneminden daha yüksek olmasını bekliyor.

Fitch petrol talebinde daha iyimser

Enerji Günlüğü - Fitch Ratings, petrol talebinin yeni karantinalar döneminde Nisan-Mayıs döneminden daha yüksek olmasını bekliyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, petrol talebinin yeni karantinalar döneminde koronavirüsün etkilerinin bu yıl iyiden iyiye hissedildiği Nisan-Mayıs aylarından daha yüksek olmasını bekliyor. 

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, Avrupa'da yeniden alınan karantina tedbirlerinin küresel petrol piyasalarında toparlanmayı sınırlamasının beklendiğinin altı çizildi. Bununla birlikte talebin Nisan-Mayıs dönemine oranla daha güçlü olmasının beklendiği kaydedildi. 

FİYAT TAHMİNLERİ DEĞİŞMEDİ

Fitch, küresel petrol fiyat tahminlerinde değişiklik yapmazken, son tedbirler nedeniyle küresel petrol talebinde full artışın 2021 sonrasına kalabileceğini öngördü. OPEC+'nın üretim kısıntısı anlaşmasını en azından birkaç ay uzatacağını tahmin etti. 

SOROKİN: TALEBİN TOPARLANMASI 2-3 YIL ALACAK

Öte yandan petrol talebi ile ilgili bir açıklama da Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Pavel Sorokin’den geldi. Sorokin, küresel petrol talebinin 100 milyon varil/gün seviyelerine dönmesinin 2-3 yıl alacağını öngördüklerini bildirdi. Sorokin, küresel petrol talebinin en azından gelecek 10-15 yılda artmaya devam edeceğini tahmin ettiklerini de belirterek, yatırımlardaki düşüşten kaynaklı olarak arzda sıkıntı yaşanması riski olduğunu vurguladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler