1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fitch Ratings: Başkent EDAŞ’ın kredi notu AA

Fitch Ratings: Başkent EDAŞ’ın kredi notu AA

Enerji Günlüğü - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings; Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’nin ulusal uzun vadeli kredi notunu AA (tur)...

Fitch Ratings: Başkent EDAŞ’ın kredi notu AA

Enerji Günlüğü - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings; Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’nin ulusal uzun vadeli kredi notunu AA (tur) olarak belirledi. 

Başkent EDAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin elektrik dağıtımı alanındaki en büyük oyuncusu Enerjisa bünyesindeki şirketin ulusal uzun vadeli kredi notu değerlendirildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Başkent EDAŞ’ın ulusal uzun vadeli kredi notunu AA (tur), görünümünü durağan olarak belirledi. Fitch Ratings’in değerlendirmesinde Enerjisa’nın güçlü yapısına dikkat çekilirken, Başkent EDAŞ’ın düzenli faaliyetleri, öngörülebilir nakit akışları ve deneyimli hissedarlarıyla desteklendiği belirtiliyor. Fitch Ratings, Başkent EDAŞ’ın mevcut yılda beklenenden daha hızlı performans sergilediğine dikkat çekerken, yeni varlıkların devreye sokulmasıyla yüzde 11.91’lik reel getiri elde ettiğini ifade ediyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, konuya ilişkin şunları söyledi: 

“Başkent EDAŞ olarak sektörel tecrübemizden ve güçlü finansal yapımızdan aldığımız güçle mevcut başarılarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik dağıtım hizmeti vermek için gerçekleştirdiğimiz yatırım ve projelerin bu başarıda büyük rolü var. Sektörümüze yaptığımız yatırımlar ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımızın başarımızda süreklilik arz ettiğini görmek bizi çok mutlu ediyor. Önümüzdeki dönemde de sektörümüze katma değer sağlayacak projelerin ve bu sektörü kalkındıracak yatırımların altına imza atmaya devam edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler