1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Fitch Ratings`ten Maxim Edelson: Gazprom, Avrupa pazarını zorluyor

Fitch Ratings`ten Maxim Edelson: Gazprom, Avrupa pazarını zorluyor

Enerji Günlüğü - Fitch Ratings Direktörü Maxim Edelson, Avrupa'nın önde gelen gaz tedarikçilerinden Rus Gazprom'un Avrupa ülkelerine yönelik baskıarını...

Fitch Ratings`ten Maxim Edelson: Gazprom, Avrupa pazarını zorluyor

Enerji Günlüğü - Fitch Ratings Direktörü Maxim Edelson, Avrupa'nın önde gelen gaz tedarikçilerinden Rus Gazprom'un Avrupa ülkelerine yönelik baskıarını yoğunlaştırdığını söyledi. 

Yatırımcı İlişkileri Derneğinin, Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch sponsorluğunda düzenlenen “Sektörel Değerlendirme Toplantıları”ı devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ikincisi düzenlenen toplantıda Petrol&Gaz sektörü değerlendirildi. Petrol ve Gaz sektörünün önde gelen temsilcilerinin, analist ve danışmanların yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Fitch Ratings direktörlerinden Maxim Edelson konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda, Fitch Ratings tarafından küresel tahminler, arz-talep analizleri, sektörü etkileyen önemli konular ve Türkiye’i de ilgilendiren Avrupa, Rusya, Azerbaycan ve İran’daki sektörel gelişmeler değerlendirildi.

GAZPROM AVRUPA'YI ZORLUYOR

Fitch Ratings Direktörü Maxim Edelson Avrupa’daki krize değinerek şunları kaydetti:

"Başta Çin olmak üzere, hidrokarbonlar için gelişmekte olan piyasalar, artmakta olan nispeten yüksek fiyatları desteklemeye devam ediyor. Avrupa ülkelerine baktığımızda ise, kredi notlarımızdan da anlaşıldığı gibi Batı Avrupa’nın kredi profillerinin sağlıklı durumda olduğunu görüyoruz. Ancak Gazprom yurt içinde ve dünya genelinde baskıyı yoğunlaştırmaya başladı. Bu nedenle Avrupa doğal gaz piyasası zor zamanlar geçiriyor. Öte yandan Rus petrol ve gaz şirketleri arama ve üretim ağırlıklı olarak yatırım yapmaya devam ediyorlar.Türkiye ve Azerbaycan’daki petrol ve gaz şirketlerinin derecelendirme notları, ihraçcıların değişen kredi kalitesini yansıtıyor."

Önceki ve Sonraki Haberler