1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fitch Tüpraş'ın kredi notunu düşürdü

Fitch Tüpraş'ın kredi notunu düşürdü

Enerji Günlüğü - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’nin (Tüpraş) kredi notunu BBB-‘den BB+'ya...

Fitch Tüpraş'ın kredi notunu düşürdü

Enerji Günlüğü - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’nin (Tüpraş) kredi notunu BBB-‘den BB+'ya düşürdü ve görünümünü 'negatif' olarak belirledi.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (Tüpraş) yaptığı açıklamada, Fitch'in Türkiye'nin kredi notuna paralel olarak Şirket'in kredi notunu BBB-'den BB+'ya düşürüldü ve görünümü 'negatif' olarak belirlendiğini ifade etti.

Fitch Ratings, 13 Temmuz'da Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB'ye indirmesinin ardından 11 Türk şirketinin notlarını da gözden geçirdi. Bu şirketler arasında Coca-Cola İçecek, Emlak Konut, Başkent Elektrik Dağıtım, Enerjisa Enerji, Arçelik, Migros, Rönesans Gayrimenkul, Türk Telekom, Turkcell İletişim, Turkcell Finansman ve Tüpraş var.

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017” araştırmasına göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 51,1 milyar lirayla listede ilk sırayı aldı. Üretimden satışlarının 2016’da yüzde 6,7’sini gerçekleştiren Tüpraş, 2017 yılında ise bu oranı yüzde 7,8’e yükseltti.

Önceki ve Sonraki Haberler