1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fiyatı ucuzlayan otogaz sürücülerin gözdesi

Fiyatı ucuzlayan otogaz sürücülerin gözdesi

Enerji Günlüğü - Otogaz Dönüşümcüleri Derneği (ODER) Başkanı Asım Şafak, otogazın sadece ucuzluğuyla değil, servis ve parça giderleri ile de tüketicinin...

Fiyatı ucuzlayan otogaz sürücülerin gözdesi

Enerji Günlüğü - Otogaz Dönüşümcüleri Derneği (ODER) Başkanı Asım Şafak, otogazın sadece ucuzluğuyla değil, servis ve parça giderleri ile de tüketicinin gözdesi haline geldiğini söyledi.

ODER Başkanı Asım Şafak yaptığı açıklamada, benzin ve gaz arasındaki fiyat makasının açılmasının LPG dönüşümlerine olumlu yansıdığını ifade etti. Ancak tüketicilerin LPG tercihini, sadece bu fiyat farkıyla ilişkilendirmenin yanlış olacağına dikkati çeken Şafak, "Otogaz, diğer yakıtlardan ucuz olmasının yanında motor türleri arasında dayanıklılık, servis giderleri ve yedek parça maliyetleri de tüketici tercihlerinde son derece önemli" dedi.

Şafak, Türkiye'de bir dönem uygun fiyatlı dizel araçların satışa sunulduğunu, bu durumun talep patlamasına neden olduğunu belirterek, aradan geçen 1-2 yıl içinde maliyet giderleri ve mazot fiyatlarındaki artışın tüketicileri süratle LPG'ye yönlendirdiğini anlattı.

Gazın hem doğrudan hem de dolaylı olarak tüketiciye maddi anlamda fayda sağladığına işaret eden Şafak, yağ değişim aralığı dolayısıyla motor bakım maliyetlerinin azaldığını dile getirdi.

Şafak, her sektörde olduğu gibi otogaz dönüşüm sektöründe de merdiven altı firmaların gün geçtikte arttığını anımsatarak, "Hizmet yeri yeterlilik belgesi" standardına sahip olmayan yerlerde lpg montajı yaptırılmaması gerektiğini vurguladı.

LPG'li araçların kapalı otoparklara alınmasıyla ilgili çalışmaların 2015'te bitirilmesini ümit ettiklerini aktaran Şafak, "Kapalı otoparkların standartlarının LPG'li araçlara uygun hale getirilmesi konusunda karar alındı ve TSE çalışmalarına başladı. LPG'li araçlar, yetkili servislerde dönüşüm yapıldığında hiçbir güvenlik zafiyeti oluşturmaz" diye konuştu. 

Türkiye LPG piyasasının dünyanın gıptayla izlediği, örnek gösterdiği başarı hikayesine sahip olduğunu kaydeden Şafak, şunları ifad eetti:

"Bugün Türkiye LPG piyasasının yaklaşık yüzde 75'ini otogaz faaliyetleri oluşturuyor. Türkiye, 4 milyonu aşkın LPG'li araç ve 3 milyon 600 binden fazla otogaz tüketimiyle, sektörde Avrupa'nın en büyük, dünyanın ikinci büyük pazarını oluşturuyor."

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler