1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Foinovan`ın Bartın`daki petrol arama ruhsatına iptal

Foinovan`ın Bartın`daki petrol arama ruhsatına iptal

Enerji Günlüğü - Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM), Foinavon Energy Inc.’in Bartın sınırları içinde sahip bulunduğu AR/FNV/4953 hak sıra...

Foinovan`ın Bartın`daki petrol arama ruhsatına iptal

Enerji Günlüğü - Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM), Foinavon Energy Inc.’in Bartın sınırları içinde sahip bulunduğu AR/FNV/4953 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatını feshetti. 

PİGM'den yapılan duyuruya göre, Foinavon Energy Inc.’in Bartın İli sınırı dahilinde sahip bulunduğu AR/FNV/4953 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatı 6491 sayılı Türk Petrol Kanununun Geçici 1 ve 3 üncü ile mülga 6326 sayılı Petrol Kanunu’nun 132/3 üncü maddelerine istinaden feshedildi. Fesih kararı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 05 Ağustos 2013 tarihli oluruyla alındı.

Ruhsat sahibi Foinovan Energy Inc'in ruhsat kapsamındaki mükellefiyetlerini yerine getirmemesinden dolayı zarar görmüş olanlar varsa, maruz kaldıkları zarar ve hasara ait tazminatın şirketin teminatından karşılanabilmesi için önümüzdeki bir yıl içinde yetkili mahkemeden alacakları kesinleşmiş bir karar ile PİGM'e başvurmaları istendi.

Önceki ve Sonraki Haberler