1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Ford elektrikli araçlardan zarar etti

Ford elektrikli araçlardan zarar etti

Ford, 2022’de elektrikli araç operasyonlarından 2,1 milyar dolar zarar ederken, fosil yakıtlı araç operasyonlarından 10 milyar dolar kar elde etti.

Ford elektrikli araçlardan zarar etti

Enerji Günlüğü - Amerikan otomobil şirketi Ford Motor'un elektrikli araç bölümü geçen yıl 2 milyar dolar zarar etti. Şirket bu yıl da zarar bekliyor.

ABDli otomotiv şirketi Ford Motor, elektrikli araç operasyonunun 2022 yılında 2,1 milyar dolar zarar ettiğini bildirdi. İçten yanmalı motor ve filo bölümü ise 10 milyar dolardan fazla faaliyet karı elde etti. ABD'de üretimi artırmaya devam eden Ford'un elektrikli araç kayıpları, 2022'de bir önceki yıla göre iki kattan fazla arttı.

Şirket, elektrikli araç bölümünün 2023 yılında 3 milyar dolar zarar etmesini beklediğini ifade ederken, içten yanmalı motor bölümünde düzeltilmiş karın ise 7 milyar dolar civarında olmasının beklendiğini vurguladı. 

Kayıplar, şirketin raporlama sistemindeki değişikliklerin bir sonucu olarak vurgulandı. Şirket finansal bilgileri coğrafi bölgelere göre sıralamak yerine otomotiv müşterilerine göre sıralıyor. Ford bu sıralamanın EV'lere geçiş maliyetini anlamada Wall Street'e daha iyi netlik kazandırdığını açıkladı. Şirket, elektrikli araç geçişine 50 milyar dolardan fazla yatırım yapıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler