1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Ford ve LG’nin ortak batarya yatırımı niyet mektubu feshedildi

Ford ve LG’nin ortak batarya yatırımı niyet mektubu feshedildi

Ford ve LG’nin ortaklaşa batarya üretimi yatırımı yapmasına yönelik niyet mektubu feshedildi.

Ford ve LG’nin ortak batarya yatırımı niyet mektubu feshedildi

Enerji Günlüğü - Ford ve LG’nin ortaklaşa batarya üretimi yatırımı yapmasına yönelik niyet mektubu, elektrikli araç piyasasındaki gelişmeler nedeniyle feshedildi.

Koç Holding AŞ [KCHOL], Ford Motor Company ve LG Energy Solution Ltd. tarafından Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan batarya hücre üretimi yatırımıyla ilgili imzalanan niyet mektubunun feshedildiğini duyurdu. 

Koç Holding’in açıklamasında yapılan değerlendirmelerde, mevcut elektrikli araç penetrasyonundaki gelişme dikkate alınarak batarya yatırımı için zamanlamanın uygun olmadığı sonucuna ulaşıldığı ve niyet mektubunun bu nedenle feshine karar verildiği kaydedildi. 

Açıklamada Ford ve Koç Holding’in; Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikalarında elektrikli araç üretimine yönelik çalışmalarına desteklerinin devam edeceği bildirildi ve elektrikli araç piyasasının dinamiklerindeki gelişmelere göre gelecekte batarya hücre yatırımının yeniden gündeme gelebileceği vurgulandı. 

Şubat 2023’te duyurulan ve bağlayıcı olmayan niyet mektubu uyarınca, batarya yatırımı yapılması ve taraflarca anlaşılması halinde 2026 yılında üretime başlanması ve aynı yıl, 25GWh/yıl kapasiteye ulaşılması planlanıyordu. Yatırımın 2029 yılında başlatılacak olan ikinci etabında ise tesis kapasitesinin 20GWh/yıl arttırılarak, 45GWh/yıl seviyesine çıkması hedefleniyordu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler