1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ford ve Volkswagen elektrikli araçlarda işbirliği yapacak

Ford ve Volkswagen elektrikli araçlarda işbirliği yapacak

Ford ve Volkswagen elektrikli ve ticari araçlar ile sürücüsüz araçların üretimi için işbirliği yapacak.

Ford ve Volkswagen elektrikli araçlarda işbirliği yapacak

Eneri Günlüğü - Ford ve Volkswagen elektrikli ve ticari araçlar ile sürücüsüz araçların üretimi için işbirliği yapacak.

Amerikan otomobil üreticisi FordMotor ve Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG, elektrikli araçlara, ticari araçlara ve sürücüsüz araçlara yönelik projeler üzerinde iş birliği anlaşmaları imzaladılar.

Anlaşma kapsamında Ford Motor, Volkswagen'in modüler elektrikli sürüş araç setini kullanarak 2023'ten başlayarak Avrupa için yeni elektrikli araçlar üretecek. Volkswagen de Ford tarafından mühendisliği yapılan bir city van ve 1 tonluk kargo van üretecek. Ford Ranger platformu kullanılarak bir pikap üretimi de 2022'de başlayacak. Bu kapsamda iki şirket 8 milyon adet ticari araç üretecek.

MALİYET AZALTACAKLAR

Ford ve Volkswagen 2019 yılı ocak ayında otonom sürüş teknolojileri, elektrikli otomobiller ve hafif ticari araç konularında ortaklık yapacakları duyurulmuştu. Her iki üretici bu sayede milyar dolar seviyelerinde maliyet azaltmış olacak.

Ford yaptığı açıklamda geçen yılki anlaşmanın genişletileceğini belirterek Avrupa pazarı için yeni bir elektrikli model üzerinde çalıştığını da kaydetti. 2023 yılından itibaren elektrikli araçtan 600 bin adet üretebileceğini bildirdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler