1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Ford’dan Avrupa’da 7 elektrikli araç modeli

Ford’dan Avrupa’da 7 elektrikli araç modeli

Ford, 2024 yılına kadar Avrupa'da üç yeni tam elektrikli binek otomobil ve dört yeni elektrikli minibüsü piyasaya sürecek.

Ford’dan Avrupa’da 7 elektrikli araç modeli

Enerji Günlüğü - ABD merkezli otomobil şirketi Ford, 2024 yılına kadar Avrupa'da 7 elektrikli araç (EV) piyasaya sürecek.

ABD merkezli otomobil şirketi Ford Motor, 2 milyar dolar değerindeki yatırım planı kapsamında Avrupa'da yedi yeni elektrikli araç tanıtmayı amaçladığını duyurdu. Ford yaptığı açıklamada, üç yeni tam elektrikli binek otomobil ve dört yeni elektrikli minibüsün 2024 yılına kadar piyasaya sürüleceğini ve hepsinin Avrupa'da üretileceğini bildirdi. Araçlar arasında bölgedeki en çok satan binek otomobili olan Puma küçük crossover'ın tam elektrikli versiyonu da bulunuyor.

600 BİN EV SATIŞ HEDEFİ

Ford ayrıca, 2026 yılına kadar Avrupa'da 600 bin elektrikli araç satmayı planladığını da açıkladı. Böylece şirket 2035’e kadar karbon nötr olma hedefine ulaşmayı hedefliyor.

Şirket, küresel çip krizi nedeniyle bazı araçlarını, sürüş güvenliği açısından hayati olmayan özellikleri eksik olarak satışa sunacağını da duyurdu.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler