1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ford'un yeni hidrojenli e- Transiti test sürüşünde

Ford'un yeni hidrojenli e- Transiti test sürüşünde

Ford Motor Co Salı günü yaptığı açıklamada, prototip olarak üretilen elektrikli Hidrojen yakıt hücreli E-Transit filosunu test edeceğini açıkladı.

Ford'un yeni  hidrojenli e- Transiti test sürüşünde

Enerji Günlüğü- Ford  hidrojen yakıtlı E transit araçlarının ağır malları uzun mesafelerde taşımak için uygunluğunu  araştırmak için test edecek. Ford, 3 yıllık  bu projede  hidrojen ve altyapıya odaklanacak BP ve İngiliz çevrimiçi   süpermarket ve teknoloji grubu Ocado ile ortaklık kuruyor.

 

Kamyonlara ve minibüslere güç sağlamak için hidrojen yakıt hücrelerinin kullanılmasına olan ilgi artıyor. Bunun en önemli sebepleri elektrikli araçlara daha pratik bir alternatif arayan filo operatörlerinden ve özellikle ABD Enflasyon Azaltma Yasası (IRA) gibi  artan devlet yardımlarının artması.

 

Hidrojenli araç savunucuları elektrikli araç pillerinin çok ağır, şarj sürelerinin ise  çok olduğunu ve şebekeleri  aşırı zorlayacağını savunuyorlar. Hidrojen  destekçileri buna karşılık hidrojenli araçların dakikalar içinde yakıt ikmali yapabileceklerini ve çok daha uzun menzile sahip olabileceklerini vurguluyorlar. Ancak hidrojenli araçların gelişimi için  istasyon eksikliği ve  yeşil enerji enerji ihtiyacı  gibi ciddi altyapı sorunları bulunuyor.

 



 

Önceki ve Sonraki Haberler