1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Form Plastik, çatısına Fokus Enerji panelleri kuracak

Form Plastik, çatısına Fokus Enerji panelleri kuracak

Form Plastik, Manisa’daki fabrikasının çatısına 1.663,2 kWp gücünde güneş enerjisi santrali kurulumu için Fokus Enerji ile anlaşma imzaladı.

Form Plastik, çatısına Fokus Enerji panelleri kuracak

Enerji Günlüğü - Form Plastik, Manisa’daki fabrikasının çatısına 1.663,2 kWp gücünde güneş enerjisi santrali kurarak enerji ihtiyacının yarısına yakınını güneşten karşılayacak. 

Manisa Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nde 10.000 m²'si kapalı olmak üzere toplam 21.500 m²'lik bir alanda faaliyet gösteren plastik üreticisi Form Plastik, güneş enerjisine yatırım yapıyor. Şirket, Manisa fabrikasının çatısına 1.663,2 kWp gücünde güneş enerjisi santrali kurulumu için Fokus Enerji ile anlaşma imzaladı.

FABRİKANIN ELEKTRİĞİNİN YARISINI SAĞLAYACAK

Yapılacak yenilenebilir enerji yatırımı ile yılda 2.327.301 kWh elektrik üretimi hedefleniyor. Bu miktar, fabrikanın elektrik ihtiyacının yaklaşık yarısına yakınını karşılayacak. Ayrıca bu sayede yılda 66.494 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk 1.396 ton karbon emisyonu azaltımı sağlanacak.

“YÜZÜMÜZÜ GÜNEŞE DÖNDÜK”

Planlanan yatırımla birlikte maliyetlerini düşürerek üretim potansiyellerini genişletmeyi hedeflediklerini dile getiren Form Plastik Genel Müdürü Mehmet Fatih Çetin konu hakkında yaptığı açıklamada, “Güneş enerjisi santrali yatırımız sayesinde ülke ekonomisine katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Enerjide dışa bağımlığı azaltmak ve maliyetlerimizi düşürerek sektördeki payımızı arttırmak için yüzümüzü güneşe döndük. Çevre dostu enerji üretimine yatırım yaparak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı sorumluluklarımız arasında görüyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler