1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Forma Endüstri Tesisleri’ne GES ilavesi yapılacak

Forma Endüstri Tesisleri’ne GES ilavesi yapılacak

Form Endüstri Tesisleri’nin elektrik ihtiyacını güneş enerjisi santralinden karşılamasına karar verildi.

Forma Endüstri Tesisleri’ne GES ilavesi yapılacak

Enerji Günlüğü - Form Endüstri Tesisleri’nin İzmir’de bulunan fabrikası elektrik ihtiyacını kurulan güneş enerjisi santralinden karşılayacak.

Form Şirketler Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Form Endüstri Tesisleri Sanayi AŞ, İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan fabrikasının elektrik ihtiyacını kurduğu güneş enerjisi santralinden (GES) karşılayacak.

İklimlendirme çözümleri alanında faaliyet gösteren Form Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Form Endüstri Tesisleri, İzmir’de bulunan fabrikasının çatısına konumlandırdığı 315 kWh güce sahip güneş enerjisi santraliyle, enerji ihtiyacını çevreci yöntemlerle karşılamayı hedefliyor.

ENERJİ TÜKETİMİNİN 1,5 KATI ÜRETİM

Sürdürülebilirlik ve çevre konularının şirket için son derece önemli olduğuna vurgu yapan Form Endüstri Tesisleri Genel Müdürü Güray Korun, “Gerek ürünlerimizde gerekse Ar-Ge çalışmalarımızda bu değerleri benimseyerek ilerliyoruz. Bu kapsamda İzmir’de bulunan fabrikamızın çatısına kurduğumuz 315 kWp kurulu güce sahip güneş panelleri ile yıl boyunca tükettiğimiz enerjinin 1,5 katından fazlasını üretmeye başladık. Sürdürülebilirlik adına atmış olduğumuz bu adımla, bir yılda 285 ton karbon emisyonunun önüne geçmiş ve bir başka ifadeyle de yıllık 5.400 ağaç dikimine eş değerde fayda sağlamış olacağız” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler