1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Forties petrol boru hattı yine kapatıldı

Forties petrol boru hattı yine kapatıldı

Enerji Günlüğü - Geçtiğimiz aylarda çatlak nedeniyle bir süre kapatılan İngiltere'nin Forties petrol boru hattı yaşanan bir arıza nedeniyle yine kapatıldı....

Forties petrol boru hattı yine kapatıldı

Enerji Günlüğü - Geçtiğimiz aylarda çatlak nedeniyle bir süre kapatılan İngiltere'nin Forties petrol boru hattı yaşanan bir arıza nedeniyle yine kapatıldı. Hattın kısa sürede onarılması bekleniyor. 

Kuzey Deniz'nden İngiltere'ye petrol taşıyan en büyük boru hattı olan Forties petrol boru hattının dün öğle saatlerinde yeniden kapatıldığı bildirildi. Forties'i işleten Ineos şirketinden yapılan açıklamada, Kinneil'deki bir akış kontrol vanasının 13.20'de kapandığını ve bunun boru hattından sevkiyatın durmasına yol açtığı belirtildi. Vananın kapanmasına neden arızanın tespit edildiğini belirten Ineos sözcüsü, onarımın kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Geçtiğimiz Aralık ayında da Forties boru hattının onarım için kapatılması nedeniyle Elgin-Franklin platformundan gaz sevkiyatı 2 Ocak'a kadar durdurulmuştu. Bu durum petrol fiyatlarına yükseliş olarak yansımıştı.

 

FORTİES BORU HATTI ÇATLAĞI TOTAL’E GAZ SEVKİYATINI DURDURTTU

Önceki ve Sonraki Haberler