1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fosil yakıtlara Avrupalı bankalardan fon sağlama devam ediyor

Fosil yakıtlara Avrupalı bankalardan fon sağlama devam ediyor

Avrupalı 25 banka, 2021’de petrol ve gaz üretimini artırmayı planlayan enerji şirketlerine toplam 55 milyar dolar kaynak sağladılar.

Fosil yakıtlara Avrupalı bankalardan fon sağlama devam ediyor

Enerji Günlüğü - Petrol ve gaz üretim yatırımları için milyarlarca dolar fon sağlamaya devam eden Avrupalı bankalar, 2021’de 55 milyar dolar fon sağladılar.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın küresel ısınmanın yavaşlatılması için yaptığı uyarılara rağmen Avrupalı bankaların petrol ve gaz üretiminin artırılması için milyarlarca dolar fonlama sağlamaya devam ettikleri bildirildi. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ShareAction tarafından hazırlanan rapora göre, 2021 yılında Avrupa'nın önde gelen 25 bankası petrol ve gaz üretimini artırmayı planlayan enerji şirketlerine toplam 55 milyar dolar kaynak sağladılar.  

Petrol ve gaz üretiminin artırılmasına fon sağlayan ve aralarında HSBC, Barclays ve BNP Paribas'ın olduğu bankaların 24'ü kredi porföylerinde karbon salımını azaltma sözü vermişlerdi.   

Avrupalı bankalar enerji şirketlerine 2018 yılında 49 milyar dolar, 2019 yılında 83 milyar dolar ve 2020 yılında 106 milyar dolar fon vermişlerdi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler