1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Fosil yakıtların kirliliğine ödüllü çözüm arayışı!

Fosil yakıtların kirliliğine ödüllü çözüm arayışı!

Enerji Günlüğü - Fosil yakıtlardaki karbondioksit salımının azaltılmasına ilişkin sorunun cevabını bulana 20 milyon dolar verilecek.XPrize Vakfı, en...

Fosil yakıtların kirliliğine ödüllü çözüm arayışı!

Enerji Günlüğü - Fosil yakıtlardaki karbondioksit salımının azaltılmasına ilişkin sorunun cevabını bulana 20 milyon dolar verilecek.

XPrize Vakfı, en yüksek para ödüllü ikinci yarışmasını kömür, petrol gibi karbondioksit salımını en yüksek oranlarda gerçekleştirerek iklim değişikliğinin en önemli faktörü olan fosil yakıtlardaki karbondioksit salımının azaltılmasına ilişkin düzenliyor.

Daha önce Google tarafından finanse edilen 30 milyon dolar ödüllü “Ay’a en kolay nasıl gidilir?” yarışmasını organize eden XPrize Vakfı'nın internet sitesinden yapılan duyuruda, Kanadalı 13 enerji firmasından oluşan COSIA (Canada’s Oil Sands Innovation Alliance) Grubu ile NRG Enerji’nin sponsor olduğu yarışmada, “Fosil yakıtların kullanımında karbondioksit salımı nasıl azaltılır?” sorusunun cevabını bulacak kişi ya da kişilere 20 milyon dolar ödül verileceği açıklandı.

Cevabı bulmak isteyenlere 4,5 yıl süre verilirken, katılımcılardan karbondioksit salımını dönüştürerek, kullanımı kolay ve geniş ürünler ortaya çıkaracak teknolojiler geliştirmelerini isteniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler