1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Frackrell: Güney Kafkas Hattı yüzde 66 tamam

Frackrell: Güney Kafkas Hattı yüzde 66 tamam

Enerji Günlüğü - BP Türkiye Genel Müdürü Bud Fackrell, TANAP’a gaz getirecek Şahdeniz II projesi ve Güney KAfkas Boru Hattı’nda projenin tamamlanma...

Frackrell: Güney Kafkas Hattı yüzde 66 tamam

Enerji Günlüğü - BP Türkiye Genel Müdürü Bud Fackrell, TANAP’a gaz getirecek Şahdeniz II projesi ve Güney KAfkas Boru Hattı’nda projenin tamamlanma oranının yüzde 66’ya ulaştığını söyledi. 

Bud Fackrell, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek amacıyla GREAT kampanyası kapsamında İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Bölgesel Petrol ve Doğal Gaz Zirvesi’nde konuştu.

Türkiye’nin BP için stratejik bir ülke olduğunu belirten Bud Fackrell “Türkiye doğudaki üreticilerle batıdaki tüketiciler arasında enerji köprüsü olmaya devam ediyor. Küresel anlamda BP için stratejik öneme sahip olan iki projemiz olan Bakü Tiflis Ceyhan (BTC) boru hattı ve Güney Gaz Koridoru Türkiye’den geçiyor. Toplam 45 milyar dolar yatırımı olan Güney Gaz Koridorunda (SGC) çalışmalar son hızla devam ediyor” dedi.

Bud Fackrell, Güney Gaz Koridoru’nun en kilit noktası olarak nitelendirdiği TANAP boru hattında inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini, üç inşaat bölgesinde kazı, kaynak ve boru yerleştirme faaliyetlerinin de paralel olarak gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bud Fackrell “TANAP’a doğalgaz getirecek olan Şah Deniz 2 projesi ve Güney Kafkas Boru Hattı’nda projenin tamamlanma oranı ekipman tedarik, inşaat ve mühendislik çalışmaları anlamında yüzde 66’ya ulaştı. Hazar Denizi’nden çıkartılan doğal gazı tarihte ilk defa Avrupa’ya ulaştıracak olan Güney Gaz Koridoru projesi kapsamında ilgili ülkelerde binlerce kişiye yeni istihdam olanağı yaratılacak” diye konuştu.

GREAT kampanyası çerçevesinde İstanbul’da düzenlenen Petrol ve Doğal Gaz Zirvesi’nde Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Birleşik Krallık’tan katılan üst düzey yetkililer, sektör temsilcileri ve bu ülkelerde faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası petrol şirketleri bir araya gelerek mevcut konjonktür, önümüzdeki dönem stratejileri ve fırsatlarını tartıştılar.

Zirvede, küresel enerji güvenliği; Türkiye’nin ve Hazar Bölgesi’nin rolü, Türkiye ve Hazar bölgesindeki petrol ve gaz sektöründeki yatırımlar, operasyonlar, mevcut durum ve geleceğe yönelik planlar gibi konular ele alındı. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler