1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Frank Quante: Güvenlik TR’de atlanan bir konu

Frank Quante: Güvenlik TR’de atlanan bir konu

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding Genel Müdürü Frank Quante, doğalgaz sektöründe güvenliğin Türkiye’de atlandığını öne sürdü. EWE Turkey...

Frank Quante: Güvenlik TR’de atlanan bir konu

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding Genel Müdürü Frank Quante, doğalgaz sektöründe güvenliğin Türkiye’de atlandığını öne sürdü. 

EWE Turkey Holding Genel Müdürü Frank Quante, Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında düzenlenen doğalgaz sektör oturumunda gerçekleştirdiği “Türk Gaz Sektörü: Atılacak Adımlar” başlıklı sunumunda sektörde çok hızlı gelişmeler yaşandığını vurguladı. 2013 yılında gelecek on yıl gaz yılı ilan edilirken, iki yıl aradan sonra gazın bittiğinin söylendiğini aktaran Quante, şimdi ise yine gaz çağının başladığını kaydetti. Gaz piyasalarının her zaman çok hızlı gelişmeler yaşadığına dikkat çeken Quante, “2005 yılında ilk ihalelere başladık, EPİAŞ henüz gaz ticaretine başlamadı, 2017 yılında başlayacağına dair sözler var. Gaz perakende piyasasında ilk İstanbul Kadıköy'de gaz dağıtımına başladık, liberalizasyona bağlı olarak” dedi. 

Türkiye'nin bir gaz HUB’ı olması için gereken adımları, BOTAŞ’ın yeniden yapılanması, yeni boru hattı projelerinin geliştirilip hayata geçirilmesi, EPİAŞ'ta gaz ticareti yapılmaya başlanması, gaz depolama projelerinin geliştirilmesi şeklinde sıraladı. Quante, liberalizasyon sonrası herşeyin bölgesel ve ulusal boyutta ele alınmasının kendilerini biraz hayal kırıklığına uğrattığını kaydetti. 20 yılı aşkın bir süredir Türkiye gaz sektöründe bulunan şirketler için hayati öneme sahip bir noktanın da güvenlik olduğuna dikkat çeken Quante “Güvenlik Türkiye’de atlanan bir konu” dedi. Quante, Türkiye’nin gaz ticaret merkezi olmayı ilerde düşünebileceğini kaydetti. 

Uçar: Doğalgaza hal değil semt pazarı modeli lazım

Uzun: Doğalgazda akıllı karar vermeliyiz

Şenel: TR gaz HUB’ı olacaksa kendi yolunu yapmalı

 

Önceki ve Sonraki Haberler