1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Frank Quante, Yılın Enerji Yöneticisi

Frank Quante, Yılın Enerji Yöneticisi

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding’in Genel Müdürlerinden Dr. Frank Quante, enerji ticareti ve satışının konu edildiği All Energy Turkey çerçevesinde...

Frank Quante, Yılın Enerji Yöneticisi

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding’in Genel Müdürlerinden Dr. Frank Quante, enerji ticareti ve satışının konu edildiği All Energy Turkey çerçevesinde düzenlenen "Yılın Enerji Yöneticisi" ödülünü aldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen All Energy Turkey etkinliğinde Yılın Enerji Yöneticisi ödülünü alan Dr. Frank Quante, bu ödülün kendisi ve şirketi için çok anlamlı olduğunu söyledi.

İki yıldır Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Quande,

"Bu anlamlı ödülde yalnızca benim değil; diğer genel müdürümüz Bekir Sami Acar’ın ve tüm EWE Türkiye çalışanlarının büyük emeği var" dedi.

EWE Turkey Holding'in 2007’de başlayan Türkiye yolculuğunun Bursagaz, Kayserigaz, Enervis ve EWE Enerji gibi şirketlerle devam ettiğini kaydeden Quante, "Türkiye enerji sektörünün en büyük yatırımcılarından biri olarak hep birlikte çalışmaya ve yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Enerji liderlerinin iki gün boyunca sektörü masaya yatırdığı etkinlikte, Dr. Frank Quante de bir sunum yaptı. Quante, sektörün uzun süredir beklediği adımların bir an önce atılarak piyasanın serbestleşme sürecinin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya'nın en büyük enerji şirketlerinden biri konumundaki EWE AG, 2007 yılında girdiği Türkiye pazarındaki faaliyetlerini yüzde 100 iştiraki olduğu EWE Turkey Holding çatısı altında sürdürüyor. EWE, Türkiye doğal gaz sektöründeki en büyük beş enerji ticaret şirketinden biri olan EWE Enerji AŞ ile birlikte endüstriyel müşteriler, elektrik santralleri ve yerel dağıtım şirketleri için tedarikçi olarak ülke genelinde hizmet veriyor. EWE Turkey Holding AŞ'nin diğer bir iştiraki olan ve 2012 yılında faaliyetlerine başlayan ENERVİS Enerji Servis A.Ş. ise; enerji verimliliği, iç tesisat kontrol, sayaç kalibrasyon, sayaç okuma, gaz kesme-açma, eğitim ve sertifikalandırma konularında faaliyet gösteriyor.

1966 Almanya doğumlu olan Dr. Frank Quante, Göttingen Üniversitesi’nde Hukuk ve Makro İktisat eğitimi aldı. Kariyerine KPMG’de avukat olarak baylayan Dr. Quante, 2003 yılında vergi danışmanlığı sınavını geçtikten sonra Almanya’nın en büyük 5. enerji şirketi olan EWE AG’nin Hukuk Departmanı'na katıldı.

2007 yılında EWE’nin IT şirketi olan BTC AG’nin Baş Finans Sorumlusu olan Quante, 2011 yılında EWE Grubu’nun Polonya ve Türkiye’deki aktivitelerinin sorumluluğunu aldı ve sonrasında Dış İşler Departmanı Direktörü oldu. Dr. Frank Quante, Nisan 2012 tarihinde İstanbul’da bulunan EWE Turkey Holding’e CFO olarak atandı. Halen EWE Turkey Holding üst yönetiminde Bekir Sami Acar ile birlikte EWE’nin Türkiye operasyonlarından sorumlu olarak görev yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler