1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fransa 2040’dan sonra petrol ve doğal gaz üretmeyecek

Fransa 2040’dan sonra petrol ve doğal gaz üretmeyecek

Enerji Günlüğü - Fransa, ülkede ve deniz aşırı topraklarında 2040 yılından sonra petrol ve doğal gaz üretimine izin vermeyecek.Fransız Parlamentosu,...

Fransa 2040’dan sonra petrol ve doğal gaz üretmeyecek

Enerji Günlüğü - Fransa, ülkede ve deniz aşırı topraklarında 2040 yılından sonra petrol ve doğal gaz üretimine izin vermeyecek.

Fransız Parlamentosu, fosil yakıtlardan çıkma ve Paris İklim Anlaşması uyarınca Fransa’nın küresel ısınmayı önleme taahhütlerini yerine getirme planları doğrultusunda, ülkede ve deniz aşırı topraklarında petrol ve doğal gaz arama ve üretimini 2040’a kadar tamamen sonlandıracak olan yasayı onayladı. Salı günü çıkan bu yasaya göre, mevcut sondaj izni yenilenmeyecek ve yeni arama ruhsatı verilmeyecek.

Fransa tükettiği petrol ve doğal gazın sadece yüzde 1’ini kendi topraklarında ürettiği için bu karar daha çok sembolik bir karar olarak değerlendiriliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya üzerinden, “Fransa’nın, yeni petrol arama lisanslarını ve tüm petrol üretimini 2040 yılına kadar tamamen sonlandıracak ilk ülke olmasından gurur duyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler