1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa, Areva'yı kurtarmak için kesenin ağzını açıyor

Fransa, Areva'yı kurtarmak için kesenin ağzını açıyor

Enerji Günlüğü – Fransa, mali sorunlar yaşayan nükleer enerji grubu Areva'yı kurtarmak için 10 milyar euroluk bir programı hayata geçirecek.Elektriğinin...

Fransa, Areva'yı kurtarmak için kesenin ağzını açıyor

Enerji Günlüğü – Fransa, mali sorunlar yaşayan nükleer enerji grubu Areva'yı kurtarmak için 10 milyar euroluk bir programı hayata geçirecek.

Elektriğinin dörtte üçünü nükleer enerjiden sağlayan Fransa, ciddi mali sorunların yanı sıra teknik, denetim ve yasal sorunlar yaşayan ve yüzde 87 hissesi devlete ait olan nükleer enerji grubu Areva'yı 10 milyar euroluk kurtarma programı hayata geçirecek.

Cumhurbaşkanı François Hollande’ın hazırladığı kurtarma programının Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanırsa kazansın, devam edeceği bildiriliyor. Fransa Cumhurbaşkanı adayları muhafazakar siyasetçi François Fillon ve Ulusal Cephe adayı Marine Le Pen nükleer enerjiyi destekleme sözü veriyorlar.

Arvea’nın en büyük sorunlarından biri Finlandiya’da inşaatı devam eden Olkiluoto nükleer santrali. Tamamlanması 10 yıl gecikmiş olan bu projede ortaya çıkan ve bütçeyi aşan çok büyük giderler nedeniyle Finlandiya elektrik idaresi TVO Areva ile mahkemelik oldu.

Fransa’da nükleer enerji karşıtı küçük ancak güçlü bir hareket var. Bu gruptan ve diğer bazı kesimlerden gelen eleştiriler, yaşlanan reaktörlerin ömrünü uzatmak için milyarlarca euro harcamanın yanlış olduğunu savunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler