1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Fransa dizel otomobil yasaklarını genişletiyor

Fransa dizel otomobil yasaklarını genişletiyor

Fransa’nın 45 kentinde 2024 yılına kadar hava kirliliğini arttıran eski araçlar ile dizel otomobillerin girişi yasaklanacak.

Fransa dizel otomobil yasaklarını genişletiyor

Enerji Günlüğü - Fransa’nın 45 kentinde 2024 yılına kadar hava kirliliğini arttıran eski araçlar ile dizel otomobillerin girişi yasaklanacak.

Fransa, hava kirliliğini önlemek amacıyla “Düşük Emisyon Bölgeleri”ni genişletiyor. Ülkede hava kirliliğini arttıran eski araçlar ile dizel otomobillerin 45 kente girişi 2024 yılına kadar tamamen yasaklanacak. Mevcut durumda ülkede aralarında Paris’in de bulunduğu 3 şehirde yasak uygulanıyor. Bu yıl 7 şehir daha yasak kapsamına alınacak.

ARAÇLARIN %28,5’İ YASAK KAPSAMINDA 

Bu kentlere girişine izin verilmeyecek olan araç sayısı 11 milyon 900 bin olarak hesaplanıyor. Bunların 9,2 milyon adedinin dizel araçlar, geri kalanın da benzin tüketen eski hurda araçlar olduğu belirtiliyor. 

Fransa’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 41 milyon 700 bin. Yeni kısıtlamalar kapsamına girecek araç oranı yüzde 28,5 olacak.

YASAKLARA UYMAYANA PARA CEZASI

Hava kirliliğine bağlı oluşan hastalıklar yüzünden her yıl 48 bin insanın hayatını kaybettiği Fransa’da, bu yasaklara uymayanlara para cezaları uygulanacak. Otomobiller ve iki tekerlekli araçlar için bu ceza 68 euro, ağır vasıtalar için 135 euro olarak uygulanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler