1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Fransa düşük karbon ayak izli EV’leri sübvanse ediyor

Fransa düşük karbon ayak izli EV’leri sübvanse ediyor

Fransa, düşük karbon ayak izine sahip Avrupa Birliği üretimi elektrikli araçlara (EV) bu yıldan itibaren 5 bin ila 7 bin euro tutarında teşvik sağlayacak.

Fransa düşük karbon ayak izli EV’leri sübvanse ediyor

Enerji Günlüğü - Fransa, elektrikli araçlara sübvansiyon verilmesine ilişkin yeni yeşil uygunluk kurallarını duyurdu. 2024 yılından itibaren 5.000-7.000 euro tutarındaki teşvik yalnızca üretim karbon ayak izi 14,75 ton CO2'nin altında olan elektrikli otomobillere verilecek.

AVRUPA İÇİ ÜRETİM DESTEKLENECEK

Sübvansiyonların, üretim emisyonlarının Çin'den çok daha düşük olduğu Avrupa'da üretilen elektrikli araçları teşvik edeceği ve otomobil ile akü üretim sektörlerinin daha ucuz ithalat pahasına küçülmesini önleyeceği ifade ediliyor. Çin gibi karbon yoğunluğu yüksek enerji bileşimlerine sahip ülkelerden ithal edilen elektrikli araçlar mali teşvikten yararlanamayacak ve rekabet üstünlüklerinin bir kısmını kaybedecek.

ABD VE ÇİN’E KARŞI ÖNLEM

Avrupa Birliği; Amerika ve Çin'in elektrikli otomobil sübvansiyon politikalarına yanıt olarak devlet yardım mekanizmalarını genişletti ve ithal modeller için Çin sübvansiyonlarına yönelik bir soruşturma başlatacağını duyurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler