1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Fransa elektrikli yol testlerine başlıyor

Fransa elektrikli yol testlerine başlıyor

Fransa, elektrikli araç kullanımını yaygınlaştıracak ‘elektrikli yol’ testlerine başlıyor. Ülkede geliştirilen iki ayrı teknoloji bu yıl içinde önce kapalı bir pistte, ardından otobanda test edilecek.

Fransa elektrikli yol testlerine başlıyor

Enerji Günlüğü - Paris yakınlarındaki A10 otobanında elektrikli araçların seyir halindeyken şarj edilmesini sağlayan teknoloji test edilecek. 

Fransa, otobanda seyreden elektrikli araçların indüksiyon yoluyla ve asfalta yerleştirilen raylar üzerinden şarj edilmesini sağlayan iki ayrı teknolojiyi test etmeye başlayacağını bildirdi. Teknolojinin başarılı olması hâlinde, otoyolda geçirilen zaman elektrikli araçları şarj etmeye olanak sağlayabilirken, bu sayede daha küçük bataryaların kullanımının da önü açılabilecek.

Teknolojinin ilk testleri ise Eylül 2023'te Fransa'nın Rouen şehrinde kapalı bir pistte gerçekleştirilecek. Ardından otobanda yapılacak. Şarj cihazları yalnızca uyumlu araçlar tarafından etkinleştirilebilecek.

Paris yakınlarındaki A10 otobanında yürütülecek testlerde; bir tarafta, asfaltın altına yerleştirilen manyetik bobinler, cep telefonlarında olduğu gibi indüksiyon yoluyla bataryaları şarj ederken, diğer tarafta asfaltla aynı hizada yerleştirilen raylar, uyumlu sistemle donatılmış araçların zemine bağlanmasını sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler