1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa elektrikte zam bekliyor

Fransa elektrikte zam bekliyor

Fransa'da elektrik fiyatının 2024 yılı başlarında en az yüzde 10 artması bekleniyor.

Fransa elektrikte zam bekliyor

Enerji Günlüğü - Fransa'da elektrik fiyatının 2024 yılı başlarında en az yüzde 10 artması bekleniyor.

Fransa Enerji Düzenleme Kurumu yaptığı açıklamada, Fransa'da elektrik tarifelerinin 2024'ün başlarında yüzde 10'a kadar artabileceğini belirtti. Kurum ayrıca enflasyonun vurduğu tüketicilerin gelecek yıl ışıkları açık tutmak için tam olarak ne kadar ödemek zorunda kalacağını söylemek için henüz çok erken olduğu konusunda uyardı.

Öte yandan Fransa'nın enerji sektörünün gözetiminden sorumlu kuruluşu CRE'nin başkanı Emmanuelle Wargon, Fransa'da elektrik fiyatlarının yapılacak yeni tur fiyat hesaplamaları sonrasında 2024 yılının başlarında %20'ye kadar artırılmasının büyük olasılık olduğunu vurguladı. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ise 2024 başı için elektrik fiyatlarında %10 ila %20'lik bir artışa ihtimal vermediğini belirtti.

CRE son hesaplamalarını Ocak ayında yapacak. CRE'nin fiyat hesaplaması tamamlandıktan sonra, yaptığı tavsiyelerinden farklılık gösterebilecek kendi tarife kararını vermesi için hükümete sunulacak.

Fransa'nın elektrik fiyatları, nükleer elektrik üretiminde yaşanan düşüş ve ülkenin Ukrayna'yı işgalinin ardından Rusya'nın doğalgaz arzına getirdiği kısıtlamalar nedeniyle Ağustos 2022'de 743,84 €/MWh ile tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler