1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa enerji tüketimini azaltacak

Fransa enerji tüketimini azaltacak

Fransa'da enerji tüketimini azaltmak için kamu binalarının tuvaletlerindeki sıcak suyun kapatılacağı ve halka açık yüzme havuzlardaki su sıcaklığının 1 derece düşürüleceği aktarıldı.

Fransa enerji tüketimini azaltacak

Enerji Günlüğü - Fransa hükümeti, enerji arz güvenliği için sanayi, hane halkı ve belediyelerden enerji tüketimini %10 oranında azaltmalarını istedi.

Fransa, Avrupa’yı saran bir enerji krizi yanında nükleer enerji üretiminde yaşanan kesintiler nedeniyle ülkenin elektrik şebekesini aşırı zorlamaktan kaçınmak için "la sobriete energetique" (enerji verimliliği) politikasını temel politika ayağı haline getirdi. Fransa Enerji Bakanlığı, Rusya'nın gaz arzını kesmesi ve artan enerji fiyatlarına yanıt olarak sanayi, hane halkı ve belediye yetkililerine enerji tüketimini %10 oranında azaltma görevi verdi.

KAMU BİNALARINDAKİ TUVALETLERİN SICAK SUYU KESİLECEK

Bakanlık, Fransa’nın enerji tüketimini azaltmaya yönelik daha geniş planları çerçevesinde kamu binalarının tuvaletlerindeki sıcak suyu kapatacağını ve belediyelere halka açık yüzme havuzlarındaki su sıcaklıklarını 1 santigrat derece düşürmelerini emredeceğini açıkladı. Le Parisien binalardaki sıcak su kullanımının ülkenin enerji faturalarının %10'unu oluşturduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümeti, kış aylarında elektrik kesintilerini veya gaz arzındaki eksiklikleri önlemek için sektör sektör tasarlanmış enerji tasarrufu önlemlerini bugün açıklayacak.

Macron, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında uluslararası anlaşmalarda verilen sözleri yerine getirmek için Fransa'nın enerji tüketimini 2050 yılına kadar %40 oranında azaltma sözü vermişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler