1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa fosil yakıtlı araç satışlarını kaldıracak

Fransa fosil yakıtlı araç satışlarını kaldıracak

Enerji Günlüğü – Fransa 2040 yılına kadar dizel ve benzin motorlu araçların satışlarını kaldırarak sadece elektrikli ve hibrit araç satışı yapacak.Fransa...

Fransa fosil yakıtlı araç satışlarını kaldıracak

Enerji Günlüğü – Fransa 2040 yılına kadar dizel ve benzin motorlu araçların satışlarını kaldırarak sadece elektrikli ve hibrit araç satışı yapacak.

Fransa Devlet ve Ekoloji Bakanı Nicolas Hulot, hava kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dizel ve benzin motorlu araçların satışlarını 2040 yılına kadar kaldıracaklarını ve bu araçların yerine elektrikli ve hibrit araçların satışını yapacaklarını duyurdu.

Bunun kendisi için gerçek bir devrim olduğunu vurgulayan Hulot, ayrıca 1997 modelin altındaki benzinli motorlu araçları ve 2001 modelin altındaki dizel motorlu araçlarını daha yeni ve daha az hava kirliliğe sebep olan bir araçla değiştirmek isteyenlere prim verileceğini belirtti.

Hollanda ve Norveç 2025 yılına kadar, Almanya ve Hindistan ise 2030 yılına kadar dizel ve benzin motorlu araçların satışlarını kaldıracaklarını açıkladılar. Geçtiğimiz günlerde de İsveçli otomotiv şirketi Volvo, 2019 yılından itibaren sadece elektrikli ya da hibrit araçlar üreteceğini açıklamıştı. 

2019'DAN İTİBAREN TÜM VOLVO ARABALARI ELEKTRİKLİ OLACAK

Önceki ve Sonraki Haberler