1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Fransa iklim odaklı yatırımlara 20 milyar euro harcayacak

Fransa iklim odaklı yatırımlara 20 milyar euro harcayacak

Fransa, pandemi etkisindeki ekonominin toparlanması ve ülkenin karbon salımını azaltmak amacıyla iklim odaklı yatırımlara 20 milyar euro harcayacak.

Fransa iklim odaklı yatırımlara 20 milyar euro harcayacak

Enerji Günlüğü - Fransa, pandemi etkisindeki ekonominin toparlanması ve ülkenin karbon salımını azaltmak amacıyla iklim odaklı yatırımlara 20 milyar euro harcayacak.

Fransa Başbakanı Jean Castex, pandemi nedeniyle İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en kötü günlerini geçiren ülke ekonomisi için 100 milyar avro değerinde yeni bir kurtarma paketi açıkladı. Castex'in planının temellerinde genç nüfus için istihdam olanakları yaratmak, ülkenin karbon salımını azaltmak ve küçük işletmelere destek olmak var. 

Plana göre hükümet iklim odaklı yatırımlar için 20 milyar avro, harcayacak. İklim odaklı yatırımlar elektrikli bisikletlerin daha geniş kullanımı, yerel gıda tedarikçilerini teşvik, kentsel yenileme ve eski binaların toplu yenilenmesini içeriyor. 

Planda ayrıca ülkedeki stratejik imalat sahalarını yenilemek için 40 milyar avro harcanması ve 25 yaş altı gençlere istihdam sağlanması da yer alıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler