1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa-İngiltere 2. elektrik bağlantısına Brexit engel değil

Fransa-İngiltere 2. elektrik bağlantısına Brexit engel değil

Enerji Günlüğü - İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına rağmen Fransa-İngiltere ikinci elektrik iletim bağlantısı gerçekleştirilecek.Fransız Enerji...

Fransa-İngiltere 2. elektrik bağlantısına Brexit engel değil

Enerji Günlüğü - İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına rağmen Fransa-İngiltere ikinci elektrik iletim bağlantısı gerçekleştirilecek.

Fransız Enerji Piyasaları Düzenleyicisi CRE, hissedarlara danıştıktan sonra Fransa ile İngiltere arasında kurulması planlanan ikinci elektrik bağlantısının İngiltere'nin AB üyeliğinden çıkma kararına rağmen hala fizibil olduğuna karar vererek projeyi onayladı. 

CRE, Aralık ayında 1 GW'lık elektrik kablo projesini onaylamaktan kaçınmış ve ilgili hissedarlara danışma kararı almıştı. Projenin maliyetinin 750 milyon euro olması öngörülüyor. 

SON KARAR RTE'NİN

Proje ile ilgili son kararı ise Fransız şebeke operatörü RTE verecek. RTE'nin son kararının 2018 yılının bitiminden önce alması bekleniyor. RTE, İngiliz ulusal şebeke operatörü ile birlikte Interconnexion France-Angleterre (IF2) adlı bir bağlantı projesini yürütüyor.

Projenin kesinleşmesi halinde iki ülke arasındaki ikinci elektrik bağlantısı 2020 yılına kadar tamamlanacak. 1986 yılında 2 GW'lık IFA yüksek voltaj bağlantısı iki ülke arasında kurulan ilk elektrik iletim bağlantısı idi.

Önceki ve Sonraki Haberler