1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Fransa Kanada uçuşu biyoyakıtla gerçekleştirildi

Fransa Kanada uçuşu biyoyakıtla gerçekleştirildi

Air France, Total ,Groupe ADP ve Airbus işbirliğiyle, atık yemeklik yağdan üretilmiş biyoyakıt ile harmanlanan yakıtla ilk uzun mesafeli uçuş gerçekleştirildi.

Fransa Kanada uçuşu biyoyakıtla gerçekleştirildi

Enerji Günlüğü - Air France, Total ,Groupe ADP ve Airbus işbirliğiyle, atık yemeklik yağdan üretilmiş biyoyakıt ile harmanlanan yakıtla ilk uzun mesafeli uçuş gerçekleştirildi.

Hava ulaşımında düşük emisyonlu yakıt kullanımı için Fransa’da önemli bir adım atıldı. Fransa-Hollanda havayolu ortaklığı Air France-KLM, Fransız enerji şirketi Total, Paris merkezli uluslararası havalimanı işletmecisi Groupe ADP ve Avrupa merkezli çok uluslu havacılık şirketi Airbus, Fransa'da üretilen Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) ile çalışan ilk uzun mesafeli uçuşu gerçekleştirmek için güç birliği yaptı. Air France-KLM, Fransa'daki Paris-Charles de Gaulle havaalanından Kanada’nın Montreal şehrine kalkan uçuşta Total’in Fransa’daki tesislerinde yemeklik atık yağdan üretilmiş biyoyakıtı kullandı. 

Yapılan ortak açıklamada, uçuşun "hava taşımacılığını karbonsuzlaştırma ve Fransa'da bir SAF tedarik zinciri geliştirme yönündeki ortak hedefi” işaret ettiği belirtildi.

Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyon Sisteminden ISCC-EU sertifikasını alan yakıtın % 16 oranında harmanlanması ile uçuşta 20 ton karbondioksit emisyonunu önlediği belirtiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler