1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Fransa kaya gazı sondajını araştıracak

Fransa kaya gazı sondajını araştıracak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketleri, geleneksel olmayan hidrokarbonlar konusunda herhangi bir politik veya ideolojik değerlendirmeden bağımsız olarak...

Fransa kaya gazı sondajını araştıracak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketleri, geleneksel olmayan hidrokarbonlar konusunda herhangi bir politik veya ideolojik değerlendirmeden bağımsız olarak gerçek bilgilendirmenin sağlanması amacıyla yeni bir merkez açtılar.

Total, GDZ Suez, Technip, Air Liquide, Vallourec ve Arkema gibi Fransız enerji şirketlerinin de aralarında bulunduğu yirmiden fazla Fransız enerji şirketi geçtiğimiz hafta, ortaklaşa Geleneksel Olmayan Hidrokarbonlar Merkezi (CHNC) açtıklarını duyurdular. Bu ortak girişiminülkede kaya gazıtartışmalarını yeniden canlandırması bekleniyor.

Geleneksel Olmayan Hidrokarbonlar Merkezi (CHNC) Müdürü Jean-Louis Schilansky, merkezin bir belgeleme ve bilgilendirme merkezi olduğunu belirterek, değişik türdeki geleneksel olmayan enerji kaynaklarını ve bunların küresel etkileri ile kullanılan teknikleri açıklamak istediklerini ifade etti.

Hidrolik kırılma yönteminin çevre için gerçekten zararlı olup olmadığını bilmediğini belirten Schilansky, bunları araştıracaklarını ve hiçbir şeyin saklanmayacağını söyledi. Schilansky ayrıca, enerji lobisi oluşturmadıklarını, sadece konu üzerinde tartışabilmek için seçilmiş yekililerle bilgilendirme yapacaklarını belirtti. Fransa'nın kaya gazı rezervi konusunda kimsenin gerçek bir tahminde bulunamadığını da sözlerine ekledi.

Fransa'da kaya gazı sondaj çalışmaları 2011 yılında yasaklandı ve halen halkın % 62'si kaya gazı sondaj çalışmalarına karşı.

Önceki ve Sonraki Haberler