1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa kışın elektrik kesintileri yaşayabilir

Fransa kışın elektrik kesintileri yaşayabilir

Fransa, enerji krizi, hava koşulları ve nükleer santrallerin devam eden bakım onarım çalışmaları nedeniyle kış aylarında elektrik kesintisi riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Fransa kışın elektrik kesintileri yaşayabilir

Enerji Günlüğü - Fransa hükümeti, olası bir elektrik kesintisiyle nasıl başa çıkılacağı konusunda yerel yetkililere brifing vermeye başladı.

Fransa elektrik şebekesi RTE, Fransa en kötü senaryoda kış aylarında elektrik kesintisi riskiyle karşı karşıya kalabileceğini açıkladı. Açıklamaya göre Ülke, devam eden enerji krizi, hava koşulları ve nükleer santrallerin geciken açılış tarihi nedeniyle şebeke sıkıntısıyla karşı karşıya kalabilir. 

Yetkililer, en kötü senaryolarda elektrik kesintilerinin öngörüldüğünü vurgularken, Başbakan Emmanuel Macron bu açıklamaları 'korku senaryoları' olarak nitelendirerek eleştirdi. Bununla birlikte, hükümet, herhangi bir kesintiyle nasıl başa çıkılacağı konusunda yerel yetkililere brifing vermeye başladı.

HAYATİ RİSKİ OLAN HASTALAR İKİ GÜN ÖNCEDEN BİLGİLENDİRİLECEK

Fransa kamu enerji tedarik şirketi Enedis sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, elektrik kesintilerinde hayati riski yüksek olan hastalara 'öncelik verilmeyeceğini' ancak şirket tarafından iki gün önceden bilgilendirileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin de, hükümetin evde solunum cihazı kullananlar da dahil olmak üzere özel durumları olan kişileri tespit etmek için çalıştığını açıkladı.

PARİS’TE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Tüm bu tartışmaların ortasında Enedis'in elektrik trafosundaki teknik arızaya bağlı elektrik kesintisi nedeniyle 8 Aralık Perşembe gecesi Paris'in güneyindeki birçok semt karanlığa gömüldü.

ELEKTRİK KESİNTİSİ SİMÜLASYONU YAPILDI

Öte yandan Enedis ve elektrik şebekesi RTE, rutin elektrik kesintisi simülasyonu gerçekleştirdi. Bu, haritalar üzerinde görselleştirilmiş bir masaüstü simülasyonu oldu ve test sırasında gerçek bir elektrik kesintisi oluşmadı. Bilgisayarlı teknik teste şehirler, Enedis ve RTE ile birlikte katıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler